“Minusta on ihanaa harrastaa kumppanini kanssa seksiä, mutta hänen peniksensä on pieni. Onko koolla väliä? Mitä voi tehdä, jos penis on epämukavan iso tai pieni?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi! Mietit peniksen kokoa ja onko koolla merkitystä seksissä. Peniksen ulkomuotoa ja -näköä oleellisempaa on se, millaisena seksin kokee. On siis hienoa, että seksin harrastaminen kumppanisi kanssa on sinusta ihanaa. Peniksen koko ei ole verrannollinen hyviin seksitaitoihin, vaan jokaisen peniksen omistajan on mietittävä ja hiottava seksitaitojaan ja -tapojaan oli penis minkäkokoinen tahansa.  

On hyvä tietää, että keskivertomitta erektiossa olevalle penikselle on noin 10-15 cm ja levossa mitta on noin 5-10 cm. Emätin ei myöskään aisti kosketusta erityisen voimakkaasti kokonaisuudessaan. Vain noin kaksi senttiä emättimen aukolta sisäänpäin on kosketusherkintä aluetta. Klitoris, joka on piilossa häpyhuulten lomassa, on huomattavasti emätintä kosketusherkempi osa ihmisen kehossa ja sen stimulointi tuottaa usein mielihyvää nautinnollisella tavalla.

Jos penis on kookas, kannattaa panostaa laadukkaaseen liukuvoiteeseen, kunnolliseen esileikkiin ja edetä rauhassa, jos on tarkoituksena harrastaa esimerkiksi penis-emätinyhdyntää. Kookas penis voi tuoda nautinnollista tiukkuutta, kun emättimessä on enemmän täytettä, mutta on makuasia, mistä kukin tykkää. Peniksen tehtävä ei kuitenkaan ole vain täyttää emätin. Emätin kyllä laajenee kiihottuessaan, mutta ei niin paljon, ettei se tuntisi kooltaan pienempää penistä. Se ikään kuin mukautuu penikseen kuin penikseen.

Pienemmän peniksen kanssa seksi voi saada mielikuvituksen liikkeelle, sillä pienen peniksen kanssa seksiasentojen muuttaminen voi olla helpompaa ja antoisampaa. Lantiopohjan lihasten kunto on avainasemassa, jos esimerkiksi haluaa puristaa emättimen lihaksia peniksen ympärillä saaden tiukkuuden tuntua. Muutenkin lantionpohjan lihasten hyvä kunto on hyväksi seksuaaliselle nautinnolle, sillä veri kiertää paremmin ja aistiminen on helpompaa. Pienen peniksen kanssa voi myös käyttää erilaisia apukeinoja, joilla lisätä kokoa, jos se on tarpeen. Esimerkiksi nystyräiset penissukat, kuten Huippukivan Tosihärän taistelukärki tuovat vaginaan lisätäytettä ja saattavat jopa hidastaa peniksen ejakulaatiota.

Seksin ei ole pakko sisältää yhdyntää vaan seksi voi olla pelkästään suuseksiä tai käsiseksiä. Myös sooloseksi on mitä mahtavin keino harrastaa seksiä ja saada mielihyvää. Yhteisessä seksissä toisen kunnioittaminen ja kohtaaminen on tärkeimpiä seksitaitoja.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita