“Anaaliyhdyntä ei onnistu, vaikka olemme yrittäneet useasti harrastaa sitä, mutta emme ole koskaan siinä onnistuneet loppuun asti, koska sisäänmeno alkaa vastaanottajasta tuntua epämukavalta. Onko jotain vinkkejä, mitä voisimme kokeilla?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että olette yrittäneet anaaliyhdyntää. Anaaliyhdyntä vaatii kärsivällisyyttä ja toisinaan paljon harjoittelua, jotta siitä voi nauttia. Anaaliyhdyntään ryhdyttäessä on aina hyvä muistaa rentoutuminen, rauhallinen eteneminen ja liukuvoiteen runsas käyttö.

Erittäin suositeltavaa on oppia ottamaan selvää anaalin anatomiasta, kuulostella kehon tuntemuksia ja oppia niistä ennen anaaliyhdyntää. On myös hyvä muistaa, että anaaliyhdyntä on vain yksi tapa tehdä anaaliseksiä. Anaalin aluetta voi hyväillä suulla, sormin tai seksivälineillä. Sitä voi tehdä niin yksin kuin kumppanin kanssa. Yhdyntä peniksellä on siis vain yksi tapa harrastaa anaaliseksiä.

Kun oma anaalin alue on tuttu, voi oppia esimerkiksi siitä, kuinka peräaukon sulkijalihakset rentoutuvat ja millainen kosketus tuntuu hyvältä. Tutustuessa voi apuna omia sormia tai kättä. Voi myös kokeilla apuvälineenä käyttää anaalin alueen kiihottamista varten olevia seksileluja, esimerkiksi anaalitappeja tai -helmiä. Kokonaisvaltainen rentoutuminen helpottaa sisäänmenoa. Jos anaaliseksiä jännittää kehollaan, se voi olla olennaisena syynä, että juuri yhdyntä ei onnistu. On myös muistettava, että liukuvoidetta on runsaasti mukana. Muutoin stimulointi voi tuntua ikävältä hankaukselta. Peräaukon alueella ei ole luonnostaan juurikaan kosteutta, joten liukuvoiteen lisääminen on ehdottoman tärkeää.

Rentoutumista edesauttaa se, että kumppanin kanssa anaaliseksiä tehtäessä, eteneminen tehdään rauhallisesti ja ilman painostusta. Jokaisella on oikeus lopettaa anaaliyhdyntä, niin kuin mikä muukin seksi heti, jos siltä tuntuu. Tieto siitä, että suoli on puhdas ja tyhjä, voivat olla rentoutumisen kannalta tärkeitä asioita. Joskus rentoutumista saattaa haittaa ennakkoluulot ja väärät uskomukset. Esimerkiksi seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli ei määrittele, kuka voi harrastaa anaaliseksiä. Anaaliseksi ei satu, kunhan se tehdään asianmukaisesti. Kun huolehtii hygieniasta, se ei myöskään ole likaista.

Huomioita kannattaa kiinnittää asentoon, jossa anaaliyhdyntää voi harrastaa. Kehojen yksilöllisten piirteiden takia, jotkut asennot ovat toistaan parempia. Parhaat asennot voi löytää testaamalla, eikä vain tyytyä yhteen tapaan, jos se ei toimi. Asentoa hakiessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että keho ei olisi pahasti jännittyneenä, sillä se voi hankaloittaa rentoutumista ja sisäänmenoa.

Anaaliseksi voi tuntua hyvältä, koska peräaukossa on runsaasti hermopäätteitä, jotka ovat yhteyksissä sukuelimiin. Peräsuoli on tunnottomampi alue, joten yhdyntä kovin syvälle sisälle nautintoa hakemaan ei siinä mielessä ole välttämätöntä.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita