“Miten huolehdin hygieniasta anaaliseksin yhteydessä?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Sinulla on kysymys siitä, miten kuinka huolehdit hygieniasta anaaliseksin aikana. Anaaliseksi on anaalin alueelle kohdistuvaa hyväilyä, jota voi tehdä esimerkiksi sormilla, koko kädellä, suulla, peniksellä tai asiaan kuuluvalla seksivälineellä. Se ei aina tarkoita yhdyntää.

Anaaliyhdyntää varten suolta voi huuhdella hygieniasyistä. Myös sen takia, etteivät kaikki muutenkaan tykkää ulosteesta seksin aikana. Kehon eritteissä ei kuitenkaan ole mitään epänormaalia, ja joitakin eritteet kiihottavat.  Joitakin eritteiden haju voi esimerkiksi saada voimaan pahoin, minkä vuoksi eritteitä ei halua nähdä ja kokea ollenkaan. Suolihuuhtelu voi tuntua hyvältä ja se voi olla kiihottavaa. Jotkut nauttivat huuhtelun tuomasta paineesta anaalissa. 

Suolen voi huuhdella kotona esimerkiksi apteekista saatavilla ohjeilla ja suolihuuhteluvälineillä. Suolihuuhtelun tarkoitus on puhdistaa suolta ulosteesta. Suolen voi huuhdella myös muista syistä, kuin aikomuksesta harrastaa anaaliseksiä. Terveydellisistä syistä suoli voidaan huuhdella myös sairaaloissa. Liian usein suolta ei kannata huuhtoa, jotta suolesta ei huuhtoudu pois bakteerit, joita siellä kuuluu olla suoliston hyvinvoinnin kannalta.

Seksivälineitä myyvien liikkeiden valikoimista löytyy suolen huuhteluun tarkoitettuja suihkuja ja pesuvälineitä. Useimpien niiden käyttö perustuu siihen, että ne niissä on usein säiliö, joka täytetään haalealla vedellä. Säiliön yhteydessä on putki, joka laitetaan peräsuoleen. Säiliö puristetaan tyhjäksi vedestä. Lämmin vesi huuhtelee ulosteen jämät suolesta ulos tulessaan. Huuhtelu tehdään niin usein, että ulostejäämiä ei enää tule ulos ja vesi on kirkasta. 

Suolen voi huuhdella myös tavallisella käsisuihkulla. Käsisuihkun päätä ei laiteta peräsuoleen sisälle, vaan peräaukon lähelle ja suihkutetaan, niin kauan että peräaukko rentoutuu ja läpäisee suihkuvirran sisään asti. Sisään menevä vesi ulos tullessaan huuhtoo suolen. Jos mielii anaaliyhdyntää harrastaa, on hyvä, että suolen huuhtelu tehdään riittävän ajoissa ennen siihen ryhtymistä. Suolesta voi valua vettä vielä senkin jälkeen, kun huuhtelu on saatu päätökseen. Joten veden valuminen ennen seksiin ryhtymistä on luultavasti mukavampaa kuin seksin aikana.

Suoli puhdistuu myös ulostamalla, mutta aina kaikki uloste ei tule ulos. Suolta ei siis ole pakko huuhdella, jos on ulostanut suolen tyhjäksi. Suolen huuhtelu on kuitenkin hyvä tapa pitää hygieniasta huolta. Jos suolen saa kuitenkin tyhjäksi ulostamalla, on hyvä pestä vähintään peräaukko.  Peräaukko on hyvä pestä anaaliseksiä varten aina, oli anaaliseksi millaista tahansa. Anaalissa on bakteereja, jotka eivät kuulu muille kehon limakalvoille, joten hygieniasta on pidettävä huolta. Kondomin käyttö on suositeltavaa. Välttämätöntä se on uuden kumppanin kanssa, varsinkin jos seksitautien mahdollisuutta ei ole poissuljettu testeillä.

On myös muistettava, että anaalin bakteerit eivät kuulu muille oman tai toisen kehon limakalvoille. Samaa kondomia ei käytetä anaaliseksin jälkeen muilla limakalvoilla. Niin kuin ei penistä, sormea tai seksivälinettäkään ilman kondomin vaihtoa tai seksilelun ilman huolellista puhdistamista. Seksin jälkeen käytössä olleet seksivälineet on pestävä anaaliseksin jälkeen huolellisesti. Kondomin käyttö seksivälineen päällä helpottaa puhdistamista ja hygieniasta huolehtimisesta.

Kun anaaliseksiä harrastaa, on hyvä pitää mielessä, että ulostetta voi havaita tai haistaa. Suolen huuhtominen voi rentouttaa, koska sen jälkeen ei tarvitse huolehtia, tuleeko ulostetta ulos jossain määrin. Suolen huuhtominen ja anaaliseksin harrastaminen vaatii aina varovaisuutta, malttia ja laadukasta liukuvoidetta. Rentoutuminen on erittäin tärkeää, koska anaaliyhdyntä ilman sitä taitoa tuskin on nautinnollista. Anaalissa ei luonnostaan ole kosteutta, joten kuivuutta ja siitä vastaan olevaa kitkaa varten, kannattaa käyttää liukuvoidetta runsaasti. Haavaumia syntyy helposti kuivalle limakalvolle, mikä taas osaltaan lisää ikävien tulehdusten ilmenemistä.

Suolen huuhtominen tai anaaliseksi eivät välttämättä ensimmäisillä kokeilukerroilla suju, mutta siitä ei kannata lannistua. Harjoittelua ja anaaliin tutustumista kannattaa jatkaa, jos se kuitenkin kiinnostaa, sillä loppu viimein siitä voi olla tiedossa nautinnollisia hetkiä.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita