Seksin harrastaminen on tilanne, jossa heittäytymisellä ja läsnäololla on kenties isommat roolit, kuin teknisillä taidoilla tai asentokikkailulla. Seksi voi olla asento-oppaan top-10 listan parhaimpia paloja tai vain aistillista hellittelyä, ja miksei molempia yhtäaikaa. Joskus asentovinkit ja seksilelujen monipuolinen ja mielikuvituksellinen käyttö voi lisätä seksin mukavuutta ja mahdollistaa sen, minkä piti olla vaikeaa, lähes mahdotonta.

Joskus seksiin kaipaa hieman lisävääntöä tai -tukea, varsinkin silloin, kun sitä harrastetaan fyysisesti vaativammissa asennoissa. Asentotuet säästävät seksin harrastajan voimia ja helpottavat täydelliseen asentoon pääsemistä ilman ennenaikaista puutumista ja väsymistä. Ne voivat olla fantasioiden toteuttamisen apuvälineitä tai virikkeitä laajentaa seksuaalisen nautinnon rajoja.

Seksuaalisuudesta nauttiminen on jokaisen oikeus.

Jalat ylös ja koukkuun

Asentotuet ja -valjaat ovat oiva apu silloin, kun seksiä harrastaa asennoissa, joissa täytyy kannatella omaa tai kumppanin painoa. Puhuttamattakaan seksikeinuista. Seksin apuvälineillä ja asentotuilla voi perinteisistä seksiasennoista tulla intensiivisempi kokemus, sillä niiden antaman tuen ansioista penis pääsee penetroitumaan syvemmälle sellaisissa kulmissa, jotka eivät muuten olisi mahdollisia.

Esimerkiksi nainen joka tavoittelee orgasmia yhdynnässä, voi asentotuilla ja -keinuilla vaikuttaa siihen, missä kulmassa mies osuu klitorikseen. Yhdynnässä saatu orgasmi usein vaatii klitoriksen samanaikaisen kiihottamisen. Lisäksi G-pisteen stimulointi ei yleensä saa tarpeeksi huomiota, jos sitä tavoittelee perinteisin menoin, kuten lähetyssaarnaaja-asennossa.

Perinteisessä lähetyssaarnaaja-asennossa tukivaljaat auttavat alla olevan säätelemään jalkojen asentoa ilman kumppanin tukea. Valjaat myös kannattelevat jalkoja, minkä ansiosta asentoa ei joudu vaihtamaan jalkojen puutumisen ja väsymisen vuoksi.

Valjaissa nilkkoihin kiinnitettävät remmit kiertävät niskan taakse tulevan niskatuen kautta ja asentoa säädellään vetämällä käsissä pidettävistä hihnoista. Yksinkertaisemmissa asentotuissa on pelkät nilkkaremmit, joiden etäisyyttä toisistaan voi helposti säätää vaikka kesken kiihkeimpien leikkien.

Tukea koiratyyliin

Takaapäin tapahtuvaan yhdyntään on oma hihnansa, joiden avulla penetroitumaan pääsee syvemmälle ja tehokkaammin ja vastaanottava osapuoli voi vaihtaa yhdyntäkulmaa tuntemuksiensa mukaan. Alavatsan alta kulkeva hihna aiheuttaa painetta naisen G-pisteen alueelle, joten yhdyntä voi olla tavallista nautinnollisempi.

Hihnoista vetämällä voi säädellä sitä, kuinka tiukasti ja voimakkaasti kumppaninsa ottaa takaa päin.  Lähetyssaarnaaja-asennossa hihnan voi vetää päällä olevan pakaroiden päältä, jolloin tahtia saa kiihdytettyä, jos siltä tuntuu.  Mikään ei estä kokeilemasta hihnaa muissa asennoissa. Vain mielikuvitus on rajana.

Seksiin tarkoitetut penkit voivat saada yhdynnän tuntumaan paremmalta. Tai sitten mahdollistaa yhdynnän joka ilman penkkiä ei ylipäätään onnistuisi. Penkkien ja korokkeiden avulla asento kohoaa niin, että penis penetroituu paremmassa kulmassa emättimen sisään. Penkkejä voi käyttää monin eri tavoin ja eri asennot saavat tukevan apuvälineen. Ne ovat erinomaisia yhdynnässä, mutta soveltuvat kaikenlaiseen seksiin. Erityisesti silloin, jos kehossa on kipuja tai kehon liikkumiseen liittyvää pulmaa, ovat penkit mitä mainioin avun antaja.

Seksikeinut ja sidontavälineet

Jos pehmustetut käsiraudat ovat jo kokeiltu ja ne eivät saaneet kuriin seksikumppania, voi olla, että leikki tarvitsee jalkakahleet ja järeämmät käsikahleet. Seksikeinut voivat olla vain asennon parantamista varten tai osa kahlitsemis- ja sidontaleikkejä.

Mikä leikin tarkoitus ikinä sitten onkaan; alistaminen, liikkumisen rajoittaminen tai rankaiseminen, voivat seksikeinut ja muut ripustimet olla onnistuneen leikin lisä tai keskeisin elementti. Ne voivat lisätä jännitystä ja seksin kiihottavuutta. On tiedettävä, että seksiin liittyvä kipu ja kaikenlaisen vapaan liikkumisen rajoittaminen täytyy olla yhdessä tehty päätös ennen seksin alkamista. SM-leikeissä on oltava myös jokin turvasana tai jokin muu turvakoodi, jonka ilmaisemiseen koko leikki keskeytyy tai päättyy kokonaan.

Myös fistaus voi onnistua seksikeinussa tai muulla tavoin tuetussa asennossa paremmin, jos keho on rennosti fistaukselle suotuisassa asennossa. Samoin suuseksi.

Seksuaalisuudesta nauttiminen on jokaisen oikeus

Jos ihmisellä on jokin sellainen pysyvä vamma aisteissa, henkisissä, fyysisissä tai älyllisissä ominaisuuksissaan, se voi vaikuttaa hänen osallisuuteensa yhteiskunnassa. Mikään vamma tai sairaus ei kuitenkaan poista sitä tarvetta, että jokaisella on oikeus kokea elämänsä hyväksi ja tulla kuulluksi toiveineen ja tarpeineen.

Jokaisella on oikeus saada tietoa omasta elimistönsä toiminnasta ja saada tukea sille, että inhimillinen seksuaalisuus on voimavara. Seksuaalisuus on läsnä meissä jokaisessa, olimmepa vammaisia tai emme. Seksuaalisuus on jokaisen yksilöllinen kokemus itsessä ja se kehittyy ja muuttuu tarpeineen jokaisella meistä, ainutlaatuisella tavalla, koko elämänkaaremme aikana.

Jokaisen ihmisen keho sen kaikista ominaisuuksista huolimatta, on arvokas. Jokaisen ihmisen myönteisen minäkuvan kannalta on hyvä ja tarpeellista, että itseä ei häpeä, saatikka koe kielteiseksi mitään osaa itsessään. Seksi ja sen harrastaminen on kaikkien perusoikeus. On myös tärkeää, että ihminen saa tuntea vapauden toteuttaa seksuaalisuuttaan sillä tavoin kuin se itselle sopii. Ei kuitenkaan niin, että se vahingoittaisi toista tai olisi itselle vieraalta tuntuva asia.

Jotta seksin harrastaminen olisi mukavaa ja toteutettavissa, voi asentoa tukevilla välineillä olla suuri apu toiminnallisissa seksiongelmissa. Liikuntaesteet, lihasjäykkyydet ja -heikkoudet tai kehon virheasennot voivat olla syitä turvautua asentotukien käyttöön käytännöllisistä syistä. Asentotuet voivat helpottaa yhdyntää tai tehdä yhdynnästä nautinnollisen kokemuksen. Myös moni muukin seksitapa voi olla helpompaa asentotukien ansiosta. Seksi on siis muutakin kuin yhdyntää.

Ennen keinujen, tukien ja valjaiden käyttöä, on hyvä tarkistaa, että turvallisuus on huomioitu. Käyttöohjeita on hyvä noudattaa kaikkien seksivälineiden kanssa huolellisesti.

Seksi voi lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja poistaa stressiä.  Jos on jotain keinoa, jolla seksistä saatavasta mielihyvästä voisi nauttia, se kannattaa ottaa käyttöön.

Liittyviä artikkeleita