“Naisystäväni haluaa harrastaa aina seksiä pimeässä. Minusta olisi mukavaa nähdä hänet paremmin seksin aikana. En voi käsittää tätä, koska hän on ihana. Onko jotain, mitä voisin tehdä?”

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että harrastatte naisystäväsi toiveesta aina seksiä pimeässä, ja sinusta se on erikoista, koska naisystäväsi on kovasti sinun mieleesi.

Moni ihminen voi kokea kehonsa riittämättömänä, kun media puskee esiin määritelmää ihannevartalosta. Se ei koske ainoastaan naisia, vaan se koskettaa myös miehiä. Monelle voi tulla tunne, että oma keho ei vastaa kauneusihanteita ja on jollain tapaa väärä. Tulee tarve piilottaa oma vartalo katseilta. Seksi voi olla intiimiä kanssakäymistä ja siihen liittyy usein alastomana oleminen; joillekin se voi olla iso kynnys paljastaa itsensä alastomana. Ei kuitenkaan ole kyse siitä, että keho olisi millään muotoa vääränlainen tai ihmisarvo olisi muodoista kiinni. Jokaisessa ihmisessä on viehättäviä piirteitä.

Joskus kehon kätkemiseen syynä voi olla myös muuta kuin oman viehättävyyden vähättely. Voi olla, että piilottelun syynä voi olla myös tunne, että seksiin tai seksuaalisuuteen liittyy jokin, mikä synnyttää häpeää ja syyllisyyttä. Tunnistaako hän tien omaan nautintoonsa? Pelkääkö hän epäonnistuvansa seksissä? Osaako hän kertoa sinulle toiveistaan? Naisen nautinnosta ei ole aina puhuttu ääneen hyväksyvästi, ja sen vuoksi naisen voi olla vaikeaa heittäytyä seksiin.

Voit kuitenkin muistaa aina kehua naisystävääsi ja kiittämään häntä pienestäkin edistymisestä, jonka hän ehkä tekee, jotta toiveesi seksistä muutoinkin kuin pimeässä onnistuisi. Voit myös korostaa, että vaikka hän juuri nyt arkaileekin, hän ei kuitenkaan saa lytätä sinun mielipidettäsi hänestä. On kuitenkin hyvä, että hän saa edetä omaan tahtiinsa.

On hyvä, että voitte keskustella aiheesta. Seksi on vastavuoroista ja siihen kuuluu kunkin osapuolten nautinto. Voitte ehkä oppia ymmärtämään paremmin toisianne, toiveitanne ja tarpeitanne, kun keskustelette. Saatatte löytää kompromissin, miten kumpikin voisitte nauttia siten, että se tyydyttää ja molemmilla on hyvä olla. Kannattaa myös aina muistaa, että seksiä voi tehdä monella eri tavoin, ja aina ei alastomuutta tarvitse miettiä. Voit myös suositella hänelle seksuaalineuvontaan hakeutumista, mikäli asia vaivaa häntä itseäänkin.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita