Eturauhasen hierontaa (tai lypsämistä) on harjoitettu perinteisesti eturauhastulehduksen hoidossa. Samat metodit toimivat myös seksuaalisen mielihyvän tuottamisessa. Hieronnan voi suorittaa itse tai antaa kumppanin hoitaa hieromisen. Hierontaa ei tulisi kuitenkaan suorittaa itse ilman lääkärin lupaa, mikäli on epäilystä esimerkiksi eturauhastulehduksesta. Parhaiten hierominen onnistuu kiihottuneessa tilassa, jolloin peräaukkokin on rennompi.

Ohjeita eturauhasen hierontaan

1. Varaa hierontaa varten reilusti vesipohjaista liukastetta. Voit käyttää myös suojakäsineitä halutessasi. Muista pestä kädet aina ennen hierontaa.

2. Virtsarakko kannattaa tyhjentää ennen hierontaa jo ihan mukavuudenkin vuoksi.

3. Hieronnan voi aloittaa hieromalla ensin peräaukon ja välilihan seutua, jonka jälkeen siirrytään liukastetun sormen kanssa peräaukolle.

4. Kun peräaukko on rentoutunut, sormen voi viedä hitaasti sisälle siten, että kynsi on miehen selkäpuolella ja kämmen vatsan puolella. (Huolehdi ennen hierontaa, että kynsi ei ole terävä, eikä vahingoita peräsuolen herkkää limakalvoa.

5. Eturauhasen pitäisi tuntua pienenä kohoumana peräsuolessa miehen vatsan puolella.

6. Eturauhasen löydyttyä voit rauhallisesti kokeilla millainen liike ja hieronta tuntuvat hyvältä. Sormea voi esimerkiksi pyöritellä eturauhasen kohdalla tai tehdä sillä värisevää, hierovaa liikettä. Alussa kannattaa olla varovainen, koska eturauhanen on herkkää aluetta.

7. Orgasmin lähestyessä peräsuolen sulkijalihakset supistelevat sormen ympärillä. Laukeamista ei välttämättä tapahdu joka kerta, eikä siitä kannata huolestua. Säännöllinen eturauhasen hierominen ilman laukeamistakin voi ehkäistä eturauhasongelmia.

Liittyviä artikkeleita