1. Pääsivu
  2. Hieromasauvat

Hieromasauvat

Kenties perinteisin seksilelu on monikäyttöinen hieromasauva. Materiaaleja ja kokoja löytyy joka lähtöön. Hieromasauvoja löytyy moottorilla varustettuina vibraattoreina, mutta myös moottoroimattomina dildoina. Tarjolla on aidonnäköisiä penistä muistuttavia sauvoja, mutta myös ulkonäöltään viattomampia, vaikkapa söpön pinkkejä sauvoja.

Sauvassa voi olla kohokuviointeja, jotka hierovat emätintä tai se voi olla täysin sileä. Joissakin hieromasauvoissa on erillinen klitoriskiihotin, toisissa puolestaan on pohjassa imukuppi, jolla sauvan voi kiinnittää vaikka lattiaan.

Materiaalit ja muodot

Dildoissa ja vibraattoreissa käytetyt materiaalit vaihtelevat. Oman suosikin löytää vain kokeilemalla. Toinen tykkää lasisesta ja toinen juomuisesta silikonista. Ei kannata lannistua, vaikka ensimmäisenä kokeiltu sauva ei miellyttäisikään, sillä tarjonta on niin laaja, että jokin sauvoista kolahtaa takuuvarmasti.

Silikoni

Silikoninen vibraattori on hyvä valinta aloittelijalle. Materiaalina silikoni on hygieeninen ja sopii myös kumiallergikoille. Silikonin etuja ovat sen pehmeys ja nopea mukautuminen ruumiinlämpötilaan.

Muodoltaan silikoniset hieromasauvat voivat olla täysin sileitä ja silkkisesti liukuvia tai muhkean pulleita ja reilusti muotoiltuja. Silikonisissa sauvoissa on useimmiten moottori, jonka värinää sauvan materiaali johtaa hyvin.

Silikonisista sauvoista löytyy moneen makuun ja leikkiin sopivia vaihtoehtoja. Tutustu esimerkiksi FeelzToysin ja Vibe Therapyn pirteänvärisiin hieromasauvoihin ja muihin tuotteisiin.

Kovamuovi

Kovamuovista valmistetut sauvat ovat nimensä mukaisesti kovia. Akryylista tai kovasta muovista valmistetut sauvat eivät jousta, kuten esimerkiksi jelly-materiaalista tai silikonista valmistetut. Käytössä sauva liukuu sileästi ja joissakin sauvoissa moottorin tärinä tuntuu voimakkaammalta, koska materiaali ei ole vaimentamassa värinää.

Jelly

Jelly-materiaali on valmistettu PVC-muovista, johon on lisätty pehmittimiä. Jelly-sauvat ovat kumimaisen pehmeitä, mutta kuitenkin kimmoisia. Niiden ulkonäkö ja väritys voi vaihdella kimaltelevasta glitter-unelmasta realistiseen tekopenikseen. Materiaali on huokoista, joten jellystä valmistettujen lelujen ja sauvojen puhdistukseen tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Jellystä valmistettuja sauvoja saa vibraattorilla tai ilman.

Cyberskin

Cyberskin-materiaalista valmistetut sauvat pyrkivät näyttämään ja tuntumaan mahdollisimman realistiselta. Jos siis etsit mahdollisimman luonnollisen tuntuista sauvaa, valitse Cyberskinistä valmistettu sauva. Muista kuitenkin huolellinen puhdistus käytön jälkeen, sillä jelly-materiaalin tapaan Cyberskin on erittäin huokoinen materiaali.

Lateksi

Kumihanskoista tuttu lateksi käy myös hieromasauvan ja vaikkapa pumpattavien anaalitappien materiaaliksi. Tuntumaltaan lateksiset sauvat ovat sileitä ja joustavan pehmeitä. Kannattaa kuitenkin huomata, että lateksi ei sovi kumiallergiselle.

Lasiset ja vastaavat

Pyrex-lasista eli boorisilikaattilasista valmistetaan moottoroimattomia erittäin kestäviä dildoja. Särkyessään Pyrex-lasi ei hajoa, kuten tavallinen lasi, vaan menee isommiksi paloiksi sirujen sijaan. Lasinen dildo kestää hyvin lämmönvaihteluita ja sen voi joko jäähdyttää tai lämmittää ennen leikkejä. Joissakin lasidildoissa on myös valot, jotka helpottavat leikkejä pimeässä. Materiaalina lasi on helppo pitää puhtaana, sillä siinä ei ole lainkaan huokosia. Helppohoitoisten sauvojen ystävän kannattaa ehdottomasti tutustua lasista valmistettuhuin dildoihin.

Keraamiset

Keraamiset sauvat ovat tällä hetkellä markkinoiden hygieenisimpiä ja kestävimpiä. Keraaminen sauva ei ime kosteutta ja on sileän pintansa ansiosta helppo puhdistaa. Oikein hoidettuna keraaminen sauva voi kestää koko eliniän ja on siten markkinoiden ekologisin vaihtoehto. Sileän ja kitkattoman pintansa ansiosta keraamista sauvaa voi käyttää jopa ilman liukuvoidetta. Keraaminen materiaali mukautuu myös lämpötilanvaihteluihin ja lämpenee esimerkiksi Pyrex-lasia nopeammin käytössä. Toisaalta keraamisen sauvan voi myös viilentää jääkaapissa ennen käyttöä.

Moottorilla vai ilman

Erityyppisillä hieromasauvoilla on omat kannattajansa. Luonnollista tunnetta haluava valitsee sauvakseen dildon, jossa ei ole moottoria. Dildon tuottamiin tuntemuksiin vaikuttaa suuresti valmistusmateriaali. Lasi tuntuu luonnollisesti kovemmalta ja rajummalta, kuin pehmeä jelly-materiaali.

Jotkut puolestaan haluavat sauvansa stimuloivan emättimen lisäksi esimerkiksi klitorista, johon vibraattori on omiaan. Olemassa on myös vibraattoreita, joissa on erillinen klitoriskiihottaja, joka mahdollistaa emättimen ja klitoriksen yhtäaikaisen stimuloimisen. Moottorissa voi olla yksi nopeus tai useampi säädettävä nopeus. Joissakin sauvoissa on värinän sijaan erilaisia sykkiviä eli pulsoivia rytmejä tai sauva saattaa vaikkapa pyöriä. Vibraattorin sisällä voi löytyä lisäksi helmiä, jotka hierovat kiihottavasti sauvan sisällä liikkuessaan.

Vibraattorin sisältävä hieromasauva käy emättimen lisäksi myös muiden erogeenisten alueiden, esimerkiksi peräaukon alueen hyväilyyn. Peräaukon sisäiseen kiihottamiseen on olemassa kuitenkin omat välineensä, joissa on alaosassa levy tai vastaava estämässä liian syvälle työntämisen.

Sauvan koko ja kuviointi

Pieni ja ohut vai paksu ja pitkä? Sauvan koko on jokaisen makuasia. Vasta-alkajan ei ehkä kannata ostaa suurinta sauvaa, mikäli on epävarma omista mieltymyksistään. Koolla voi olla väliä myös käyttötilanteesta riippuen. Yksin saattaa olla mukavaa käyttää suurempaa sauvaa, kun taas kumppanin kanssa pienikin on sopiva, tai sitten päinvastoin. Aina kannattaa kokeilla useampia vaihtoehtoja, jotta löytää itselleen juuri sen oikean.

Koon lisäksi hieromasauvan kuviointi vaikuttaa paljon siihen, miltä sauva käytössä tuntuu. Mitä enemmän sauvassa on kokokuvioita, juomuja ja nystyröitä, sitä rajummalta sauva tuntuu emättimen sisällä. Sauvaa hankkiessa kannattaa miettiä tahtooko stimuloida enemmän emätintä sisältä, ulkoa vai kenties molempia. Koon, kuvioinnin ja muiden toimintojen yhdistelmiä on runsaasti, joten jokaisen makuun sopiva sauva löytyy varmasti.

Päivitetty 09.08.2017

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?