“Ostin silikonisen hieromasauvan, mutta olen huomannut, että pintaan on tullut vauriota. Olen harmissani, koska se ei ole ollut käytössäni kovinkaan kauan. Onko tämä yleistä?”

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Silikoninen hieromasauvasi on vaurioitunut pinnasta. Se on ikävää. Tarkistaisin ensimmäiseksi, että olethan muistanut noudattaa tarkkaan ohjeita, joita hieromasauvan käyttöön, puhtaanapitoon ja säilytykseen kuuluu.

Kaikki lelut on hyvät puhdistaa ennen käyttöä, varsinkin ne, joita käytetään genitaalialueilla. Puhdistuksen voi tehdä miedolla saippuavedellä tai leluille tarkoitetuilla puhdistusaineilla. Silikonisille leluille ei kannata laittaa muuta kuin vesipohjaista liukuvoidetta. Silikoni- ja öljypohjaiset voivat haurastuttaa niiden pintaa. Seksilelut voi aina suojata kondomilla, jolloin silikonipohjaisen liukuvoiteen käyttäminen on mahdollista. Silikonipohjainen liukuvoide on pitkäkestoinen ja siksi hyvä käytössä. Se on kuitenkin vaikeampi puhdistaa niin lelulta kuin ihon pinnalta. Sitä voi jäädä lelun pintaan, vaikka tekisikin lelun pesun heti sen käytön jälkeen.

Silikonista valmistetut lelut myös on hyvä pitää erillään toisistaan, sillä kaksi silikonista lelua voi myös reagoida toisiinsa, niin että ne haurastuttavat lelun pintaa. Leluja ei myöskään kannata säilyttää liian kuumassa paikassa tai auringon valossa.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita