Kosketuksella on yllättävän suuri voima. Joskus jonkin paikan hiveleminen voi tuntua taivaalliselta, stressaantuneena puolestaan saman kohdan koskettaminen saattaa tuntua vastenmieliseltä. Oikea mielentila onkin avainasemassa kumppania kosketellessa. Toisinaan koskettelun ei tarvitse johtaa seksiin, sillä pelkkä kosketus on itsessään tärkeää ihmiselle, se edistää hyvää terveyttä.

Erogeeniset alueet ovat ihmiskehon herkkiä kohtia, joita koskettelemalla voi saada seksuaalista mielihyvää ja edistää kiihottumista. Erogeenisia alueita on joka puolella kehoa, muuallakin kuin genitaalialueilla. Omat ja kumppanin parhaat paikat löytyvät vain koskettelemalla ja kokeilemalla, sillä jokaisella on omat kohtansa, joiden koskettaminen tuntuu miellyttävältä. Esimerkiksi niskan hively voi toisesta tuntua hyvältä, mutta toisesta epämiellyttävältä.

Ihmisen koko iho on periaatteessa yksi suuri erogeeninen alue. Vaikka tietyt alueet luokitellaan erityisen erogeenisiksi, ei ole tavatonta, että jokin erogeeniseksi listaamaton kohta on erityisen herkkä. Kosketteluun kannattaa käyttää aikaa esimerkiksi kokovartalohieronnan muodossa, jolloin hierottava voi kertoa missä kohdissa kosketus tuntuu erityisen hyvältä.

Kosketteluun voi käyttää käsien lisäksi esimerkiksi kieltä, vibraattoreita tai kutittimia. Myös liukuvoiteita ja hierontaöljyä kannattaa kokeilla koskettelun apuna.

Liittyviä artikkeleita