1. Pääsivu
  2. Knowledge Base
  3. Seksologi vastaa
  4. Kumppani ei halua seksileluja seksiin mukaan – Seksologi vastaa

Kumppani ei halua seksileluja seksiin mukaan – Seksologi vastaa

”Puolisoni suhtautuu varsin nuivasti yrityksiini ottaa seksivälineitä mukaan seksiimme. Häntä pikemminkin ällöttää ajatus seksileluista yhteisessä sängyssämme. En tiedä miksi. Se harmittaa, koska en ymmärrä, mistä se voi johtua.”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestä. Sinua harmittaa, koska puolisosi ei halua seksiinne mukaan seksivälineitä, etkä oikein ymmärrä miksi. Ensinnäkin kenenkään ei ole pakko tehdä seksissä mitään, mikä ei tunnu itselle sopivalta. Puolisollasi on oikeus kieltäytyä ottamasta seksivälineitä käyttöön, jos ei halua. Silloin seksivälineiden käytölle on löydettävä muita keinoja. Sinulla on niitä kuitenkin oikeus käyttää itseksesi, jos haluat, ja vaikka puolisosi ei halua.

Seksivälineet voivat olla esineitä, jotka herättävät tavallista enemmän reaktioita laidasta laitaan. Toiset ovat uteliaita ja kokeilunhaluisia. Vastaavasti toiset eivät ymmärrä niitä ollenkaan. On luonnollista, että ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä ja tottumuksia, ja että ihmiset suhtautuvat eri tavoin asioihin. Voiko olla, että syy on juuri niissä ehdottamissasi leluissa eli onko kyse yksinkertaisesti erilaisista seksimieltymyksistä? Onko jotain välinettä, joka häntä kiinnostaisi? Tykkääkö hän käyttää seksileluja itsekseen? Jos puolisosi ei ole tottunut lelujen käyttöön ja vastustaminen johtuu esimerkiksi tietämättömyydestä, voi tutustumisen alkuun päästä katselemalla esimerkiksi seksivälinekauppojen tuotevalikoimaa ja etsimällä tietoa niistä. Leluihin tutustumisen voi aloittaa esimerkiksi kokeilemalla erilaisia liukuvoiteita.

Kaikkein tärkeintä on puhua kunnioittavassa ilmapiirissä puolisosi kanssa toiveistanne seksin suhteen. Voit kysyä, onko hänellä jokin erityinen syy, miksi seksilelut eivät innosta häntä. Tärkeintä on puhuminen, jotta pääsette yhteisymmärrykseen lelujen käytöstä. Yllättää ei kannata, vaan kertomalla ja hyväksymällä toisen mahdollisen hitaan lämpenemisen.

Seksivälineiden käyttö seksissä, niin yksin tai yhteisessä seksissä voivat toimia seksin apuvälineinä ja seksin piristeenä. Seksivälineiden käyttö on normaalia, mutta ei pakollista. Tuotevaihtoehtoja on valtava määrä, joten siitä tuskin on kiinni, etteikö valikoimaa olisi. Jokaiselle varmasti löytyy itselle mieleisimmät vaihtoehdot, kunhan vain pääsee sinuiksi käyttämisen suhteen. Kaikesta ei ole pakko tykätä.

Terveisin, Veera

Päivitetty 11.05.2020

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

Related Articles