1. Pääsivu
  2. Knowledge Base
  3. Seksologi vastaa
  4. Kuukautiset ja seksi – Seksologi vastaa

Kuukautiset ja seksi – Seksologi vastaa

”Seksi kuukautisten aikana? Voiko penis-emätinyhdynnästä tulla raskaaksi, jos harrastaa seksiä kuukautisten aikana?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Kysyit, voiko seksiä harrastaa kuukautisten aikana ja voiko penis-emätinyhdynnästä tulla raskaaksi kuukautisten aikana. Vastaus on molempiin kysymyksiin kyllä; Seksiä voi harrastaa kuukautisten aikana ja raskauden mahdollisuus on olemassa penis-emätinyhdynnässä kuukautisten aikana. Vaikkakin se on pieni, se on silti mahdollista. Myös seksitaudit leviävät samalla tavoin yhdynnässä kuukautisten aikoihin kuin muulloinkin, jos ei ole varmuutta seksikumppanin taudittomuudesta tai käytössä ei ole asianmukaista ehkäisyä. Kuukautisten aikana on hyvä pitää erityisen tarkasti huolta hygieniasta, sillä muutoin kuukautisista voi tulla hajuhaittaa ja bakteerit pääsevät mellastamaan aiheuttaen tulehduksia.

Seksuaaliset halut voivat joillakin olla korkeammalla kuukautisten aikana, toisilla taas ei. Joillekin seksi voi toimia luonnollisena kipulääkkeenä, jos kuukautisten aikana on kipuja. Joillekin taas kivut ovat niin kovat, ettei seksi tule kuuloonkaan. On myös hyvä muistaa, että seksi on muutakin kuin penis-emätinyhdyntää.

Moni välttelee yhdyntää kuukautisten aikana mahdollisesti sotkevan vuodon takia. Jotkut voivat ajatella sen olevan vastenmielistä, vaikka kuukautiset ovat luonnollinen ja normaali asia. Paikan, jossa yhdyntää harrastaa voi myös peitellä erikseen pyyhkeellä. Seksiä voi myös harrastaa suihkussa, jossa peseytyminen sujuu kuin itsestään. Kaiken sotkun voi aina puhdistaa jälkikäteen teki seksiä sitten missä tahansa. Jos harrastaa penis-emätinyhdyntää, voi halutessaan laittaa emättimeen kuukautissuojaksi Beppy-tamponin. Se laadukkaista materiaaleista tehty sieni, joka emättimessä imee kuukautisvuodon itseensä. Se mukautuu luonnollisesti emättimen muotoihin ja sen kanssa voi harrastaa seksiä, niin että vuotoa ei tule ulos, koska sienimäinen tamponi imee vuodon itseensä. Se vain menee syvemmälle sisälle, kun penis työnnetään emättimen sisälle. Muut vaihtoehtoiset kuukautissuojat eivät sovellu yhdynnän aikana käytettäväksi. Seksi on täysin ok kuukautisten aikana. Seksuaalinen toiminta voi olla täysin samanlaista kuin muulloinkin kuukautiskierron aikana.

Terveisin, Veera

Päivitetty 11.05.2020

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

Related Articles