“Mistä tiedän, mikä on minulle sopiva kondomi. Voitko auttaa?”

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Tarvitset apua itsellesi sopivan kondomin etsimisessä. Ensimmäiseksi sinun kannattaa huomioida, onko sinulla kumiallergiaa. Jos on, niin sinun kannattaa valita lateksiton vaihtoehto. Sopivan koon saat selville, kun mittaat erektiossa olevan peniksen juuresta päähän saakka. Ja sen jälkeen mittaa vielä ympärysmitta. Sillä jotkut merkit saattavat myydä kondomeja jommankumman mitan mukaan.

Sopivan kokoinen kondomi on napakka, mutta ei purista liikaa. Kondomi kyllä venyy, mutta se ei saa olla liian tiukka. Liian väljä kondomi voi mennä pois paikoiltaan helposti. Tärkeintä on, että kondomi istuu käyttäjälleen.  Silloin sen käyttö on miellyttävää ja helppoa.

Kondomivalikoima on valtava. Valittavana on esimerkiksi makukondomeja, joita voi hyödyntää suuseksissä. Lisäksi on nystyröitä ja juomukondomia, joista voi olla iloa sille, joka peniksen vastaanottaa sisäänsä.

Kondomia valitessa kannattaa myös miettiä, millaista liukuvoidetta kondomin kanssa haluaa käyttää. Vesi- ja silikonipohjaiset liukuvoiteet käyvät kondomien kanssa käytettäväksi, kun taas öljypohjaiset voivat haurastuttaa sitä.

Jotta kondomi antaa riittävän suojan ehkäistä ei-toivottua raskautta ja seksitauteja, sen täytyy pysyä ehjänä ja olla paikoillaan koko seksin ajan. Peniksen päälle vedettävästä kondomista saa auki leikkaamalla myös suuseksisuojan vulvalle ja peräaukon limakalvoille. Kondomi on kertakäyttöinen. Se kannattaa säilyttää niin, että se on hankautumiselta ja auringon valolta suojattuna. Aina, kun otat kondomin käyttöön, tarkista pakkaus on ehjä ja että päiväys ei ole mennyt ohitse.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita