1. Pääsivu
 2. Knowledge Base
 3. Keho
 4. Mies – treenaa lantionpohjan lihakset vahvoiksi!
 1. Pääsivu
 2. Knowledge Base
 3. Seksivinkit
 4. Mies – treenaa lantionpohjan lihakset vahvoiksi!
 1. Pääsivu
 2. Knowledge Base
 3. Seksuaaliterveys
 4. Mies – treenaa lantionpohjan lihakset vahvoiksi!

Mies – treenaa lantionpohjan lihakset vahvoiksi!

Vahva mies

Lantionpohjan lihaksistolla voi olla merkitystä, millaiselta seksuaalinen nautinto tuntuu. Usein puhutaan vain naisten lantionpohjan lihasten treenaamisesta ja sen tärkeydestä, mutta se on tärkeää kaikille sukupuolille. Hyvässä kunnossa olevien lantionpohjan lihasten myötä verenkierto paranee ja tuntohermot aktivoituvat. Myös ryhti saa tukea hyvässä kunnossa olevista lantionpohjan lihaksista.

Miksi miehen pitäisi harjoittaa lantionpohjan lihaksia?

Hyvässä kunnossa olevien lantionpohjan lihasten ansioista erektio voi pysyä vahvempana ja herkkä siemensyöksy viivästyä. Näin ollen seksi voi tuntua paremmalta pitempään. Sillä voi siis vaikuttaa seksin nautinnollisuuteen. Hyvä lantionpohjan lihasten kunto auttaa myös muuhun kehon hyvinvointiin, kuten virtsan ja ulostekarkailun ehkäisemiseen.

Lantionpohjan lihaksia voi treenata esimerkiksi siten, että supistaa peräaukkoa ja virtsaputkea aivan kuin pidättelisit eritteitä pääsemästä ulos. Useimmat lantionpohjanlihasten harjoitteet etenevät supista- ja rentouta -harjoituksilla. Treeniä vaihdellen lihaksistoon voidaan hakea joko nopeutta, voimaa tai kestävyyttä. Kaikki tavat tukevat hyvän lantionpohjanlihaksiston toimintakykyä kokonaisuutena.

Miten mies löytää lantionpohjalihakset?

Jotta lantionpohjanlihasten treenaus onnistuu, on ensin tärkeä oppia tunnistamaan lantionpohjaansa. Tunnistamista voi kokeilla esimerkiksi niin, että pyrkii voimakkaasti jännittämään sekä peräaukon että virtsaputken lihaksistoa. Tunnistamisessa voi ajatella ikään kuin pidättelisi ilman ulos tuloa peräsuolesta tai keskeyttäisi virtsasuihkun.

Jännittyessä kivekset ikään kuin nousevat ylöspäin ja lihakset kovettuvat. Kannattaa kokeilla tunnistaa lantionpohjanlihaksistoaan maaten ja seisten.

Tunnistamisen aikana on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että hengittää normaalisti, eikä esimerkiksi pidättele hengitystään. Myöskään pakaroita ei kuulu supistaa tunnistamisen aikana.

Lantionpohjan lihasten treeni miehelle

Lantionpohjaan saa voimaa, kun sitä harjoittelee supistamalla ja ylläpitämällä supistamisen tuomaa jännitystä muutaman sekunnin ajan. Pidon jälkeen hetken rentoutus ja toisto samalla tavoin uudestaan. Toistoja voi tehdä 5-10 omien tuntemusten mukaan. Lantionpohjan lihasten voimaa tarvitaan muun muassa raskaissa nostoissa.

Lantionpohjanlihaksien nopeutta treenataan samalla tavoin, mutta supistuksen ylläpito on lyhyempi kuin voimatreenissä. Toistoja tehdään nopeammalla tahdilla kuin voimaa harjoitellessa. Nopeammalla tahdilla tehtävien supistusten väliin kuuluva rentouttaminen täytyy muistaa myös nopeutta harjoitellessa. Nopeaa voimaa lantionpohjan lihaksistossa tarvitaan esimerkiksi silloin, kun aivastetaan tai yskäistään, jotta virtsa ei karkaile.

Kestävyyttä lihaskuntoon voi harjoittaa siten, että pyrkii pitämään supistuksen harjoitettavissa lihaksissa pitempään ja lopuksi rentouttaa ne. Rentoutumisvaihe voi olla yhtä pitkä kuin itse supistaminen. Kestävyyttä lantionpohjan lihaksissa tarvitaan esimerkiksi silloin, kun noustaan portaita ylös tai kävellään pitempiä matkoja.

Monet suositut liikuntamuodot, kuten juoksu, lihaskuntoa ja liikkuvuutta parantavat liikuntamuodot voimistavat lantionpohjan kuntoa myös, kunhan kiinnittää huomiota siihen, että tekee liikkeet oikein. Se ei välttämättä kuitenkaan kokonaan riitä, vaan tarvitaan myös kohdistettuja harjoituksia lantionpohjan lihaksistoon, jotta ne säilyisivät parhaiten hyvässä kunnossa.  

Lantionpohjan treenaaminen on siinä mielessä helppoa, että sen voi tehdä missä ja milloin vain: kassajonossa tai bussissa istuen. Sen voi tehdä istuen, seisten tai vaikka maaten.

Jotta harjoittelu tuottaa tulosta, on harjoittelu tehtävä säännöllisesti, ei vain siis silloin tällöin. Harjoittelun lisäksi on myös muistettava antaa harjoiteltavien lihasten levätä. Samalla tavoin kuin kaikessa muussakin lihaskuntoharjoittelussa, levolla on merkitystä palautumisen ja kehittymisen kannalta. Liian kauan kerrallaan ei myöskään ole tarpeen harjoitella lantionpohjan lihaksiaan.

Kun lihaskunto on vahvistunut riittävästi, voi siirtyä sen jälkeen lihasvoiman ylläpitovaiheeseen.

Iso hyöty pienestä liikkeestä

Miesten lantionpohjan lihasten heikentymiseen vaikuttavat muun muassa ikä, testosteronitason lasku, mahdollinen ylipaino ja epäterveet elämäntavat. Myös jos eturauhasta on operoitu, voi se vaikuttaa lantiopohjan lihasten kuntoon. Jos lantionpohjan lihaksissa ilmenee heikkoutta, voi se ilmetä erektiohäiriönä tai ongelmina pidätellä virtsaa.

Lantiopohjan lihasten treenissä on ainut kehitystä hidastava tekijä usein se, että se saatetaan unohtaa helposti. Itse treeni on helppoa ja yksinkertaista, kun on ensin tunnistanut lihakset, joita harjoitetaan. Kun vain harjoittelun muistaa, niin saa ison hyödyn pienestä liikkeestä.

Hyvinvoivat, vetreät ja harjoittelusta vahvat lantionpohjan lihakset ehkäisevät virtsan ja ulosteen karkailua. Ne lisäävät verenkiertoa lantion alueella, mikä voi voimistaa seksuaalista nautintoa. Lisäksi hyvät lantionpohjan lihakset auttavat erektion vahvuuteen ja siemensyöksyjen hallintaan. Seksuaalisen mielihyvän kokeminen parempana voi olla se mieleisin juttu, kun treeni tuottaa tulosta.

Kukaan ei varmasti pane pahakseen harjoittelun tuomia tuloksia, jos ryhti paranee ja vartalon hallinta sujuu helpommin. Nekin voivat olla saavutettuaja etuja, kunhan vain muistaa lantionpohjan lihasten treenin osaksi arkeaan. Etuna voi olla myös selkäkipujen väheneminen harjoittelun tuloksena. Lantionpohjan lihasten hyvällä kunnolla on siis merkitystä kokonaisvaltaisesti keskivartalon hyvinvoinnille.

Terveydenhuollon ammattilaiselta saa lisää ohjausta ja neuvontaa, kuinka omasta lantionpohjan lihaksistaan voi pitää huolta.

Päivitetty 08.06.2020

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

Related Articles