Miehen seksuaalielämään liittyy monia myyttejä, jotka eivät missään tapauksessa ole ehdoton totuus. Ehkä epäreiluimpia myyttejä miestä kohtaan ovat, että miehen erektio tarkoittaa joka kerta, et hän on valmis seksiin tai vain miehet, jotka eivät saa naista, turvautuvat tekovaginaan. Tai että, mies on aina valmis yhdyntään ja peppuseksi on tarkoitettu vain homoseksuaaleille. Tässä vain muutamia myyttejä, jotka eivät päde jokaiseen mieheen ja luovat turhia paineita kuulua johonkin tietynlaiseen miehiseen muottiin.

Erityisesti miehen itsetyydytykseen liittyvät myytit on hyvä purkaa jo sen tähden, että itsetyydytys on terveellistä, itsetuntemusta lisäävää ja nauttimista omasta kehosta. Oma keho, joka on arvokas sellaisena kuin se on, antaa sinulle viestiä, silloin kun se tarvitsee ravintoa. Se pyytää lepoa, kun se ei jaksa. Kun se haluaa nautinnon äärelle, se kertoo senkin.

 • Miehen itsetyydytystavat
 • Seksilelut miesten itsetyydytykseen
 • Masturbointiin aina liukuvoide!
 • Lupa fantasioida
 • Miksi on hyödyllistä itsetyydyttää?
 • Miehen itsetyydytystavat

  Miesten itsetyydytyksessä ei ole yhtä oikeaa tapaa koskettaa niin, että se tuntuu nautinnolliselta. Niin kuin ei minkään sukupuolen kohdalla. Penistä voi hyväillä käsin juuri sillä tavoin ja siinä tahdissa kuin se itselle mukavimmalta tuntuu.
  Esinahan liikutteleminen koko peniksen varren mitalta voi tuntua hyvältä, kun saa leikitellä kosketustavoilla, kenties jopa viivytellä nautinnon huippuaan.

  Kun tekee sooloseksiä käsin, on hyvä lisätä liukuvoidetta, jotta ei tulisi vahingossa hanganneeksi peniksen ihoa rikki. Myös kosketus tuntuu pehmeämmältä liukuvoiteen ansioista. Erityisesti terska kiittää lisäkosteutuksesta.

  Jos esinahkaa ei ole, on käytettävä mielikuvitusta ja kokeiltava erilaisia tapoja koskettaa tai käyttää vaikka seksileluja hyödyksi.

  Kivesten ja peräaukon väliin jäävä väliliha aistii kosketusta herkästi ja nautinnollisella tavalla. Välilihan painelu voi stimuloida eturauhasta ulkopäin ja saada aikaan hurmoksellista nautintoa. Myös pelkästään kivesten tai peräaukon hyväilyä kannattaa kokeilla.

  Peräaukossa on runsaasti hermopäätteitä, joiden stimulointi voi tuntua kiihottavalta. Jos peräaukkoon laittaa anaalitapin, siksi aikaa, kun hyväilee itseään käsin penistä, voi nautinnon tunne kasvaa. Nautinto voi tuntua intensiivisemmältä, kun peräaukossa on täytettä, koska peräaukossa olevat hermot ovat yhteydessä sukuelimiin.  Peräaukon kautta tie vie myös eturauhasen puolelle, joka voi antaa suurta nautintoa.

  Kehoa kannattaa kosketella joka puolelta, sillä joka puolelta, yllättävistäkin kohdista, voi löytyä erogeenisiä pisteitä, joissa kosketus tuntuu kiihottavalta.

  Seksilelut miesten itsetyydytykseen

  Miesten itsetyydytystä silmällä pitäen on kehitelty varsin mittava valikoima miesten seksileluja. Ne ovat seksin apuvälineitä, joita mies voi käyttää monipuoliseen itsetyydytykseen tai yhteisen seksin aikana lisäpiristeenä. Miesten seksilelut voivat pelkästään kiihottaa, tai saada nautinnon uusiin ulottuvuuksiin. Joskus ne voivat olla apuvälineitä, jos kärsii sairaudesta tai jostain muusta vaivasta, joka vaikeuttaa sooloseksiä, kuten esimerkiksi lihasheikkoudesta.

  Miesten seksilelujen käyttöä ei ole pidetty yhtä voimaannuttavana kuin naisilla vibraattoreiden käyttöä. On hyvä muistaa, että miehelläkin on oikeus seksilelujen käyttämiseen näin halutessaan ja siinä ei ole mitään paheksuttavaa – se on aivan yhtä hyväksi miehille kuin naisillekin, parantaen seksuaaliterveyttä ja itsetuntemusta.

  Tekovaginat, -anukset ja -suut ovat materiaaliltaan usein joustavia ja kaikenlaisille peniksille sopivia. Ne tuovat uusia ulottuvuuksia sooloseksiin, kun haluaa vaihtelua omalle kädelle. Moottorilla varustetut seksivälineet lisäävät nautintoa värinällä ja penisrenkaat voivat tehdä erektiosta vahvemman ja hyväilyhetkestäsi pitempikestoisemman. Kaikkia seksileluja voi käyttää myös kumppanin kanssa.

  Anaalilelut miehille

  Kun anaalin aluetta haluaa kiihottaa leluilla, on hyvä valita leluja, joissa ei ole sisäänluiskahtamisen vaaraa, eli leluja, joissa on alaspäin levenevä muotoilu. Sekä anaalitapit että anaalihelmet sopivat kaikille sukupuolille.

  Anaalitapin käytön tarkoituksena on kiihottaa sulkijalihaksen aluetta. Anaalihelmet ovat erikokoisia palloja vieritysten kiinnitettyinä, ja jokainen voi itse päättää monta helmeä haluaa sisäänsä laittaa. Nautintoa anaalihelmistä saa, kun ne hierovat peräsuolen seinämiä ulos vedettäessä.

  Eturauhasen kiihottaminen voi olla myös osa sooloseksiä. Sen voi tehdä eturauhasen stimulointiin tarkoitetuilla seksileluilla. Eturauhasta voi kiihottaa sormella tai sen kiihottamiseen tarkoitetuilla leluilla.  Miehen eturauhanen muistuttaa saksanpähkinää niin kokonsa puolesta kuin miltä se tuntuu. Yleensä eturauhasen löytää noin 2-6 senttimetrin syvyydestä peräaukon suulta sisäänpäin. Kiihottuessaan eturauhanen tyypillisesti turpoaa. Peräaukon aluetta voi hyväillä myös sormin.

  Aina anaalin alueelle kohdistuvassa seksissä on hyvä muistaa, että etenee rauhallisesti, huolehtii puhtaudesta ja käyttää liukuvoidetta. Kun sooloseksi suuntautuu anaaliin tai muuten peräaukon puolelle, on hyvä muista puhtaus ja runsas liukuvoiteen käyttö. Anaalinalueelle ei tule kosteutta muulla tavoin kuin purkista, minkä vuoksi sen käyttö on tärkeää. Ilman liukuvoidetta iho voi mennä rikki ja siten voi syntyä haavaumia.

  Anaaliin kohdistuva seksin ei myöskään kuulu sattua, joten liukuvoide auttaa tekemään seksistä luistavampaa. Hygieniasta on pidettävä erityisen hyvää huolta, sillä peräaukossa olevat bakteerit eivät kuulu muille kehon limakalvoille.

  Masturbointiin aina liukuvoide!

  Liukuvoiteen käyttö on suositeltavaa sooloseksissä, jos käytössä on leluja tai kiihottamiseen käytetään käsiä. Vesipohjainen liukuvoide on monikäyttöinen vaihtoehto. Se sopii erilaisten materiaalien kanssa hyvin yhteen, eikä se tahraa.

  Silikonipohjaisen liukuvoiteen kanssa on mietittävä yhteensopivuus eri materiaaleista valmistettujen seksilelujen kanssa. Esimerkiksi silikonipohjainen liukuvoide voi haurastuttaa silikonisen seksilelun pintaa. Toisaalta sen merkittävänä etuna on liukuvuuden säilyminen pitkään. Varsinkin anaalin alueelle pitkäkestoinen liukuvoide on tarpeen, sillä siellä ei kehity luonnollista kosteutta. Pitkäkestoisen ominaisuuden lisäksi erityisesti anaali arvostaa liukuvoiteen paksua koostumusta.

  Lupa fantasioida

  Itsetyydytystä voi lelujen lisäksi värittää seksuaalisilla fantasioilla. Fantasioiminen on sallittua ja niihin uppoutuminen voi lisätä kiihottumisen määrää. Fantasioida voi mistä tahansa, eikä pään sisällä tapahtuvaa fantasiaa tarvitse rajoittaa. Joskus fantasiat voivat olla epärealistisia. Se on ihan ok. Itsetyydyttäessä omiin fantasioihin uppoutuminen voi olla nautintoa lisäävää. Fantasiat voivat olla omia salaisuuksiasi, eikä niitä tarvitse jakaa kenenkään kanssa. Niitä ei tarvitse hävetä, mutta ne saavat olla hyvällä omalla tunnolla omia yksityisiä asioitasi.

  Tunnelmaan kannattaa panostaa, kun hakee itsekseen nautintoa kehostaan. Valitse paikka ja hetki, jossa voi rauhassa uppoutua omaan fantasiaan. Pelko siitä, että joku tupsahtaa ei-toivottuna sisälle, voi pilata tunnelmallisen sooloilusi. Sooloseksi tuokioon voi panostaa samalla tavoin kuin yhteiseen seksiin panostaisi. Toiselle toimii lämmin suihku, kynttilät, pornon katsominen, kun taas toiselle eroottisen kirjan lukeminen. Sooloseksi voi olla yhtä lailla pelkästään nopeaa paineiden purkamista iltatoimien yhteydessä. Jokainen tyylillään!

  Miksi on hyödyllistä itsetyydyttää?

  Itsetyydytys on siis sallittua, ellei jopa suotavaa. Opit omasta nautinnostasi ja rentoudut. Muista kuitenkin, että jos sukuelinten alueelle tulee kipeytymiä tai hankautumia, mieti asentojasi ja tapojasi, joita olet käyttänyt. Pidä taukoa, tarkista hygienia, lisää liukuvoidetta ja käänny lääkärin puoleen, jos oireet jatkuvat ja pahentuvat.

  Jos elämäsi alkaa pyöriä jatkuvasti vain sooloseksin ympärillä, se haittaa arjesta suoriutumista ja ihmissuhteista tai jos fantasioissasi on jotain, mikä häiritsee mielenrauhaa pitkällä aikavälillä voi olla hyvä pohtia asiaa syvällisemmin esimerkiksi seksuaalineuvojan kanssa.

  Sooloseksi on omaa yksityistä ajanvietettä, johon liittyy nautintoa omasta kehosta. Parasta kuitenkin voi olla, että se opettaa kehosi reaktiot sinulle tutuksi, opit itsestäsi ja voit kertoa seksikumppanillesikin, mistä pidät. Yhteinen seksi on yleensä nautinnollista, kun on sinut itsensä kanssa.

  Vaikka sooloseksiin liittyykin paljon mahdollisuuksia tehdä sitä sillä tavalla ja silloin, kun se tuntuu itsestä hyvältä, on kuitenkin muistettava, että seksiä ei sovi itsensä ja toisen kanssa harrastaa niin, että se loukkaa ketään. Ketään ei saa pakottaa katsomaan kenenkään itsetyydytystä. Joskus kumppanista voi olla kiihottavaa seurata toisen itsetyydytystä. Ei kuitenkaan ole pakko antaa lupaa sivusta seuraamiseen, eikä sitä saa salaa seurata ilman lupaa.

  Sooloseksi on siis mitä ihanin ja turvallisin tapa nauttia omasta seksuaalisuudesta. Se on terveellistä, kehonhuoltoa parhaimmillaan ja omaan kehoon tutustumista. Sooloseksi sopii kaikille sukupuolille ikään katsomatta. Sooloseksistä saa nauttia niin parisuhteessa oleva kuin sinkkukin.  Sooloseksin harrastaminen on sallittua ja osa seksuaalielämää, eikä se tarkoita sitä, että suhteessa oleva olisi tyytymätön parisuhdeseksiinsä. Sooloseksi sopii jokaiselle.

  Liittyviä artikkeleita