“Minulla on vaikeuksia ylläpitää erektioita uudessa parisuhteessa. Entisessä suhteessani näin ei koskaan ollut. Minua turhauttaa. Miten saan erektioni pysymään?”

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Kerrot, että sinulla vaikeuksia ylläpitää erektiota uudessa parisuhteessa. Ihmettelet, koska näin ei ole ollut aikaisemmassa suhteessasi. Erektio on herkkä muuttumaan hetkessä suuntaan, jos toiseen. On hyvä ymmärtää, että moni kamppailee erektion kanssa jossain vaiheessa elämää. Varsinkin iän myötä voi erektio oikutella herkemmin.

Uudessa parisuhteessa erektion lopahtaminen voi johtua ehkä jännityksestä, kun harrastaa seksiä uuden kumppanin kanssa. Entä, onko sinulla suorituspaineita? Odottaako uusi kumppanisi sinulta jotain erityistä, pitempää suoritusta tai jotain sellaista, joka on sinun mukavuusalueesi ulkopuolella tai tulet toiveesta epävarmaksi? Koetko, että seksi on kumppanin kanssa mukavaa ylipäätään? Onko sinulla pelkoa ei-toivotusta raskaudesta tai seksitaudeista? Onko ehkäisy siis kunnossa? Erektio reagoi herkästi moneen eri asiaan, mutta usein tulee myös takaisin, kun se saa kiihottavaa ärsykettä seksistä. Kehon eri tunnetilat voivat näkyä erektiossa. Jos epäilet, että jokin näistä kysymyksistä voisi auttaa ongelmasi ratkaisussa, sinun kannattaa puhua asiasta kumppanisi kanssa.

Kannattaa myös kiinnittää huomioita elämäntapoihin. Terveellisen ruokavalion ja kunnosta huolehtimisen ovat auttavia tekijöitä erektion kannalta. Samoin kuin tupakoimattomuus ja päihteiden liikakäytön välttäminen.

Myös penisrenkaan käyttäminen saattaisi auttaa sinua erektion ylläpitämisessä. Penisrengas estää erektiossa olevan peniksen veren virtaamista takaisinpäin. Näin ollen, se voi auttaa erektioita pysymään vahvempana.

Pitkään jatkuessa ongelmaan kannattaa lähteä etsimään neuvoja lääkäriltäsi. Jos käytössäsi on lääkkeitä tai sinulla jokin terveyteen heikentävästi vaikuttava tekijä elämässäsi, sillä voi olla vaikutusta erektioon. Oletko kaikin puolin muuten fyysisesti terve? Lääkäri voi arvioida terveydellisen tilasi ja erektion ylläpitämisen yhteyttä toisiinsa, jos se on tarpeen.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita