Tavanomainen tapa saada seksuaalista nautintoa, on harrastaa sooloseksiä eli itsetyydytystä. Sooloseksi rentouttaa, poistaa stressiä ja tutustuttaa kehon reaktioihin. Ennen kaikkea itse tyydyttäen voi omassa tahdissa nauttia oman mielen fantasioista, kiihottua ja laueta juuri sillä tavalla kuin se itselle sopii. Kun omaan kehon tutustuu kaikin puolin, voi se hahmottaa paremmin, mitä toivoo seksikumppaneilta yhteisessä seksissä. Lisäksi itsetyydytys on terveellistä ja kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävää.

Sooloseksistä eli itsetyydytyksestä voi nauttia omien sormien kautta tai seksin apuvälineitä eli seksileluja hyödyntäen. Sooloseksiä ei myöskään ole pakko harrastaa, vaan jokainen voi tutustua kehoonsa juuri sillä tavalla ja siinä tahdissa kuin itselle parhaiten sopii. Kaikki itsetyydytystavat eivät sovi automaattisesti kaikille, niin kuin ei kaikenlainen yhdessä tehtävä seksikään.

Itsetyydytys ei sovi pelkästään vain yhteen elämänvaiheeseen tai ikäkauteen, vaan omasta kehosta saa nauttia jokainen viimeiseen hengenvetoon saakka. Sooloseksiä tehdään vain itseä varten ja se on pelkästään oman nautinnon hakemista. Joskus toki, jos luvan saa, voi kumppanin masturboinnin sivusta seuraaminen olla enemmän kuin kiihottavaa.

Naisen orgasmi

Jokainen nainen on oman orgasminsa paras asiantuntija. Miellyttävin tapa, jolla itseään hyväilee, on jokaiselle yksilöllinen. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa koskettaa tai kiihottua. Myös jokainen itsetyydytyskerta voi olla erilainen edelliseen nähden niin orgasmiltaan tai tavalla, jolla sen saavuttaa. Orgasmin kokemiseen vaikuttaa paljon se, millaiseksi olonsa kokee. Onkin tutkittu, että orgasmi tapahtuu aivoissa ja sen voi kokea ilman fyysistä koskettamistakin. On siis mahdollista, että matka orgasmiin lopahtaa kesken kaiken, jos huolet pyrkivät mieleen. Sillä on siis paljon merkitystä, millaisin mielikuviin ja fantasioihin sooloseksinsä pukee.

Naisen orgasmille on tyypillistä, että se voi kestää useita sekunteja, joskus jopa kymmeniä. Orgasmi saa kehossa aikaa reaktioita, joihin tyypillisesti kuuluvat sykkeen ja verenpaineen nousu ja tahdosta riippumattomia lihassupistuksia. Kiihottuessa klitoris ja häpyhuulet turpoavat ja tummentuvat pakkautuvasta verestä. Kaikki orgasmin jälkeiset kehon reaktiot palautuvat takaisin normaalin tilaan jokaisella yksilöllisesti. On myös mahdollista, että nainen pystyy saamaan perättäisiä orgasmeja lyhyen ajan sisällä. Edellisestä orgasmista palautuminen on yksilöllistä ja tapauskohtaista sekin.

Orgasmia ja perättäisiä orgasmeja ei kannata kuitenkaan jahdata suoristuskeskeisesti. Joskus orgasmi voi olla voimakkaampi ja sen saavuttaa helpommin, joskus taas se on heikompi ja vaikeammin saavutettavissa. Tapoja, joilla orgasmin saavuttaa ei ole tarpeen laittaa paremmuusjärjestykseen tai arvottaa sen saamistapaa.

Naisen itsetyydytystavat

Sooloseksi ei ole yhdynnän korvaamista, vaan seksiä siinä missä yhdyntäkin. Jotkut oppivat tyydyttämään itseään jo hyvin nuorena ja pitävät sitä osana oman seksuaalisuuden toteuttamista. Mukaan voi ottaa erilaisia välineitä tuomaan vaihtelua ja antamaan lisämakua. Jos apuvälineinä käyttää vain omia sormiaan, on hyvä huomioida, että sormet ovat puhtaat ja kynnet ovat lyhyet. Genitaalialueen iho on herkkää, joten hygieenisyys ja ihon pysyminen ehjänä on tärkeää.

Kosketustapaa kannattaa vaihdella. Kokeile kevyttä kosketusta ja vastaavasti intensiivisempää painelua tai tee sormillasi tärinää. Joskus kevyt, ehkä kauemmin kestävä sormettaminen voi saada aikaan voimakkaan orgasmin.

Myös asentoja kannattaa vaihdella, sillä joskus rentoutuminen jossain toisessa asennossa on helpompaa kuin toisessa. Asennon merkitys saattaa myös joskus tehostaa mielikuvaa fantasiasta, jota kenties kiihottuessasi käyt läpi.

Klitoriksen pään kiihottaminen on kenties yleisin tapa saada orgasmi. Yhdynnässä ilman klitoriskontaktia saatu orgasmi on harvinaisempaa. Klitoriksen ainut tehtävä onkin tuottaa mielihyvää. On hyvä tietää, että klitoriksesta näkyy ulospäin vain sen pää, eli terska. Kokonaisuudessaan paisuvaiskudosta oleva klitoris on noin 10 cm pitkä ja se haarautuu emättimen seinämien, virtsaputken ja emättimen aukon ympärille. Kiihottuessaan klitoris paisuu kuin penis ja saavuttaa erektion.

G-piste löytyy vaginan sisältä, tarkalleen ottaen sen etuseinämästä. Yleensä alue tuntuu röpelöiseltä ja on noin kolikon kokoinen alue. Se yleensä herää oloon, kun sitä painelee ja tekee sormella ”tule tänne” -liikettä. Sen stimulointi voi saada aikaan voimakkaan orgasmin. G-piste on ehkä se kuuluisin kohta emättimen sisäpuolella, mutta sisältä, läheltä kohdunkaulaa löytyy A-piste, jonka
koskettaminen voi tuntua hyvältä. Mielihyvän löytäminen A-pisteen kautta voi vaatia kärsivällistä ja pitkäjänteistä harjoittelua, sillä kivun ja nautinnon raja tässä pisteessä voi olla häilyvää.

Virtsa-aukon läheisyydestä löytyy U-piste, minkä vuoksi klitoriksen alapuolen ja emättimen suuaukon hyväily voi voimistaa nautinnon tuntua.

Sooloseksin voi kohdistaa niin vulvan ja vaginan kuin peräaukon alueelle. Masturbointi peräaukon puolella voi olla erittäin miellyttävää ja tuoda uudenlaista, ennen kokematonta nautintoa.

Rintojen ja nännien alue aistivat myös kosketusta kiihottavasti. Naisten itsetyydytystapoja on siis monia erilaisia ja kehossa on monia erogeenisiä alueita, joissa kosketus tuntuu hyvältä, eivätkä ne suinkaan kaikki ole genitaalialueilla. Kokeilla kannattaa vaikka silittää vatsaa, niskaa tai sisäreisiä! Jokaisen on hyvä löytää itselleen parhaimmat keinot koskettaa itseään.

Itsetyydytys seksileluilla

Naisen itsetyydytys seksileluilla voi olla hauskempaa ja monipuolisempaa, kun on kättä pidempää. Esimerkiksi G-pisteen stimuloinnista voi päästä nauttimaan paremmin käyrällä dildolla tai vibraattorilla, jotka ehkä yltävät siihen paremmin. Seksileluja löytyy laaja valikoima. Perinteisempiä seksileluja masturbointiin ovat dildot ja vibraattorit. Sen lisäksi on laaja valikoima erilaisia geishakuulia, anustappeja ja -helmiä, nänninipistimiä ja erilaisia pumppujakin – listaa voisi jatkaa pitkälle! Itselleen sopivimmat lelut löytyvät vain kokeilemalla, mutta voit tutustua eri tuotekategorioihin esimerkiksi tietosivumme osiosta “Seksilelut”.

Esimerkiksi paineaaltoteknologian ansiosta oraaliseksin tunnun saaminen yksinkin voi olla mahdollista. Klitoriskiihottimet joko värinällä tai imuominaisuudella voi olla nopeampi ja helpompi tie huipulle kuin omat sormet. Joissakin vibraattoreissa on ulokkeita, jotka stimuloivat yhtä aikaa niin vaginaa kuin klitorista.

Orgasmi voi tuntua voimakkaalta, jos anaalitapin laittaa peräaukkoon siksi ajaksi, kun stimuloi klitorista tai G-pistettä. Peräaukon lihakset ovat yhteydessä sukuelimiin, minkä vuoksi paineen tuntu pepussa voi voimistaa orgasmia.

Liukuvoiteen käyttö on suositeltavaa, vaikka luonnollista kostumista tapahtuisikin. Se voi olla seksileluvarastosi ensimmäinen ikinä tekemäsi seksin apuvälinehankinta. Klitoris, terska ja intiimialueiden limakalvot nauttivat kosketuksesta enemmän kosteina. Kuivien limakalvojen hyväily voi olla kaukana nautinnosta. Lisäkosteutettuna limakalvot säästyvät ikävältä hankaukselta paremmin. Liukuvoiteena voi käyttää öljy-, vesi- tai silikonipohjaisia liukuvoiteita, jos itsetyydyttää sormien avulla. Vesipohjainen liukuvoide sopii hyvin, jos käytössä on seksileluja. Jos käytät kondomia, kuten esimerkiksi dildojen kanssa, on hyvä valita silikoni – tai vesipohjainen liukuvoide. Öljypohjainen voi haurastuttaa kondomin pintaa.

Sooloseksin hyödyt

Itsetyydytys on ilahduttavaa ja rentouttavaa, koska se laittaa mielihyvähormonit hyrräämään. Se myös vahvistaa lantionpohjan lihaksistoa. Hyvät lantionpohjan lihakset auttavat virtsankarkailussa ja voimistavat seksuaalisia reaktioita.

Se opettaa omasta nautinnosta ja pystyt nauttimaan myös kumppanin kanssa, kun tunnet, mistä kehosi syttyy ja miten saavutat orgasmin, jos se on tavoite. Kun oman kehon tuntee hyvin, on nahoissaan myös parempi olla. Myönteinen kehonkuva voi vahvistua, kun omasta kehosta kokee mielihyvää.

Itsetyydytyksen ansiosta limakalvot voivat pysyä paremmassa kunnossa, jos hormonitasapainon heitellessä limakalvot kuivuvat. Saattaapa aktiivinen sooloseksin harrastaminen auttaa seksuaalisen halun ylläpitämisessäkin paremmin.

Liittyviä artikkeleita