1. Pääsivu
  2. Knowledge Base
  3. Seksologi vastaa
  4. Onko peppuseksi vaarallista? – Seksologi vastaa

Onko peppuseksi vaarallista? – Seksologi vastaa

”Onko peppuseksi vaarallista?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Haluat tietää, onko peppuseksi vaarallista. Peppuseksiä on peräaukon hyväily kielellä, sormilla tai asianmukaisilla seksivälineillä. Myös anaaliyhdyntä on peppuseksiä.

Peppuseksi on turvallista, kun huolehditaan hygieniasta ja siitä, että mikään mitä sisälle työnnetään, ei luiskahda sisälle kokonaan. Sen takia anaaliseksiä varten seksivälineet kannattaa olla sellaisia, että ne levenevät alaspäin tai pohjassa on jotain mikä estää sisään luiskahtamisen.

Erittäin tärkeää on huolehtia liukuvoiteen käytöstä. Anaalissa ei ole luonnollista liukastetta juurikaan, ja sen vuoksi liukuvoidetta on käytettävä, jotta vältetään herkän ihon rikkoutuminen. Iho on herkkää peräaukon seudulla ja kuiva ärsytys, joka voi syntyä seksivälineiden tai peniksen viemisestä anaaliin ilman liukuvoidetta, voi aiheuttaa sen, että iho menee rikki ja tulehtuu.

Kannattaa myös muistaa, että seksitaudit voivat tarttua anaaliseksissä. Sen vuoksi anaaliseksissä kondomin käyttö antaa suojan niiden varalta. Huomioita on kiinnitettävä myös siihen, etteivät anaalissa olevat bakteerit pääse muille kehon limakalvoille, esimerkiksi emättimeen. Seurauksena voi tulla ikäviä tulehduksia.

Jos anaaliin yhdyntään ryhdytään liian kovakouraisesti ja nopeasti, on vaarana kipua ja sulkijalihaksen vahingoittuminen. Peppuseksiä ja nimenomaan anaaliyhdyntää kuuluu tehdä vastaanottajan tuntemuksia kuunnellen ja rauhallisesti edeten. Rentoutuminen on erityisen tärkeää, jotta sisäänmeno onnistuu.

Anaaliseksi on siis turvallista, kun huolehditaan riittävästä liukuvoiteen käytöstä ja hygieniasta. Edetään rauhallisesti, selvin päin ja luotettavan ihmisen seurassa anaaliseksi voi tuottaa suurta nautintoa. On toki yksilöllistä, mikä tuntuu kenestäkin mukavalta. Kaikki eivät pidä anaaliseksistä missään muodossa. Anaaliyhdyntään ei pitäisi ryhtyä sen takia, että haluaa vain miellyttää kumppania.

Terveisin, Veera

Päivitetty 12.05.2020

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

Related Articles