“Emme saa poikaystävän kanssa penistä mahtumaan vaginaani. Poikaystävän penis on normaaleissa mitoissa, mutta siitä huolimatta yhdyntä ei onnistu ja sen yrittäminen tekee kipeää. En ole neitsyt, vaikka en ole hirveän kokenut seksissä olekaan. Asia turhauttaa meitä molempia. Mitä voisimme tehdä?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi! Kerroit, että teillä on vaikeuksia saada yhdyntää onnistumaan ja sinuun sattuu. Kerroit myös, että yhdyntä poikaystäväsi kanssa ole ensimmäinen yhdyntäkertasi.

Kysymyksestäsi ei käy ilmi, oliko ensimmäiset yhdyntäsi yhtälailla vaikeita. Entä miten sooloseksi sujuu? Pystytkö laittamaan sisällesi sormea tai seksilelua?

Yhdyntä voi olla ensimmäisillä yhdyntäkerroilla tiukan immenkalvon seurauksena jonkun verran hankalampaa. Yleensä kun immenkalvo tottuu venytykseen, joko peniksen, sormen tai seksilelun käytön myötä, yhdyntä helpottuu. Ensimmäisen hieromasauvan ei kannata olla valikoiman suurin, vaan mielummin pieni. Isompaan kokoon voi siirtyä, kun ja jos siltä tuntuu.

Sooloseksi on keino, jolla voit päästä jyvälle, mitkä asiat tekevät sinun nautinnostasi itsellesi ihanimman. Joskus vaikka kiihottumista tapahtuisikin, ei oma keho tuota tarpeeksi kosteutta. Sekä yhteiseen että sooloseksiin kannattaa ottaa mukaan liukuvoidetta.

Joskus yhdyntä on vaikeaa, jos keho ole tarpeeksi kiihottunut. Vaginan tilavuus kasvaa ja seinämistä tihkuu kosteutta kiihottuessa. Kiihottumisreaktioiden myötä keho valmistautuu yhdyntään. Riittävällä kiihottumisella on siis iso merkitys, miltä yhdyntä tuntuu ja miten se onnistuu. Oletteko muistaneet panostaa kumpaakin kiihottavaan esileikkiin?

On tärkeää myös, että voit olla rennosti poikaystäväsi edessä ja tuntea itsesi viehättäväksi. Onko siis jotain kuormittavaa tekijää, joka voisi haitata seksiin heittäytymistä? Yhdyntävaikeudet voivat olla vaikea asia myös poikaystävällesikin, joten kommunikointi välillänne on tärkeää.

Muistattehan, että seksi voi olla muutakin kuin yhdyntää. Esimerkiksi suuseksi ja käsiseksi voivat tuoda yhdynnän veroista nautintoa molemmille. Eroottissävyinen hetki voi olla miellyttävää, vaikka genitaalit eivät kohtaisikaan. Seksi voi lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja se voi olla parisuhteen liima. Se liima kuitenkin menettää tehonsa nopeasti, jos seksi muuttuu suorittamiseksi ja siihen ilmaantuu epämiellyttäviä piirteitä. Kehotan teitä puhumaan asiasta ja pohtimaan rakentavasti, mistä yhdyntävaikeudet teidän mielestänne johtuvat.

Yhdyntäkivut ovat todellinen asia, joten sinun kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle, jotta saat vaivaan hoitoa, jos ne jatkuvat edelleen.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita