“Penisrenkaan käyttö aiheutti punoitusta peniksessä? Mistä tämä voi johtua?”

Hei! Kiitos kysymyksestä. Kysyit, mistä johtuu peniksen punoitus penisrenkaan käytön jälkeen. Tulee mieleen ensimmäiseksi, onko rengas sellaista materiaalia, jolle olet mahdollisesti allerginen. Kumiallergia voi ilmetä ihon punoituksena, ärtyneenä ja kutiavana ihona, turvotuksena tai kuumotuksena. Jos sinulla on siis kuminen penisrengas, voisit vaihtaa sen silikonista tehtyyn vaihtoehtoon, ja kokeilla tuleeko silikonista vastaavia oireita. Silikoni on miellyttävän tuntuinen, ihoystävällinen ja joustava materiaali. Silikoni on suosittu materiaali monissa seksivälineissä. Muitakin materiaaleja on kumin ja silikonin lisäksi. Muita vaihtoehtoja on esimerkiksi nahka, teräs ja muovi.

Liian pieni penisrengas

Toinen vaihtoehto punoitukselle tulee mieleen, että onko rengas sinulle liian pieni. Säädettävä rengas on siitä hyvä, että sen voi säätää itselle omien mittojen mukaiseksi. Säädettävää voi myös löysentää ja tiukentaa sen mukaan, miten itsestä tuntuu hyvältä. Säädettävän version ansiosta saat käsityksen siitä, mikä on sopiva vaihtoehto ei-säädettävistä renkaista. Rengas on kuitenkin hyvä olla napakka, mutta ei liian tiukka.

Renkaan käyttö liian pitkään

Entä kuinka pitkään käytät rengasta kerralla? Keskimäärin penisrengasta voidaan käyttää noin 20-30 minuuttia. Jotkut voivat käyttää pitempäänkin. Omien tuntemusten ja tarpeiden tarkkailu on tässäkin oleellista. Penisrenkaan käyttö kannattaa lopettaa heti, jos ilmenee epämiellyttäviä tuntemuksia. Esimerkiksi penis tuntuu viileältä tai sen väri muuttuu tummemmaksi.

Hyvä liukuvoide estää hankaumia

Muistathan myös ottaa liukuvoidetta seuraksi penisrenkaalle! Peniksen iho voi hankautua rikki, jos penisrengas aiheuttaa kitkaa herkälle alueelle.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita