“Voiko seksivälineitä käyttää raskauden aikana?”

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Haluat tietää, voiko seksivälineitä käyttää raskauden aikana. Raskaana ollessa on aina hyvä varmistaa terveyden huollon ammattilaiselta, onko jotain riskejä miksi et voisi käyttää seksivälineitä. Jos seksivälineitä haluaa käyttää, voi ehkä joutua rajaamaan käyttöä vain tiettyihin välineisiin ja kuuntelemaan erityisen herkällä korvalla kehon tuntemuksia. Yhdyntä ja seksivälineiden käyttö raskauden aikana on sallittua, ellei lääkäri ole sitä jostain syystä kieltänyt.

Seksivälineet voivat antaa mahdollisuuden ihan uudenlaisille seksikokemuksille ja seksuaaliselle nautinnolle. Seksielämän ei tarvitse olla tauolla raskauden aikana, jos siihen ei liity mitään terveydellistä syytä.

Sikiö on kohdussa joka on sille suojaisa paikka, joten yhdyntöjen harrastaminen ja seksivälineiden käyttö emättimen ja peräaukon alueella on turvallista, jos raskaus on sujunut normaalisti, eivätkä terveydenhuollon ammattilaiset ole katsoneet sinulle tarpeelliseksi välttää niitä. Joillakin raskaus saattaa tehdä joillakin sen, että seksihalut ovat erityisen korkealla ja leluille on runsaasti käyttöä.

Klitoriskiihottimia ei tarvitse edes työntää emättimeen sisälle, jotta niiden tuomasta ilosta voi nauttia vallan hyvin. Orgasmi tuottaa useimmille mielihyvää. Orgasmia tavoitellessa seksivälineiden käyttöä ei tarvitse normaaliraskaudessa unohtaa. Kenties jopa päinvastoin. Seksin harrastaminen on luonnollista myös raskaana ollessa. Yksin tai yhdessä.

Milloin seksivälineiden käytöstä kannattaa luopua?

Kehon sisään meneviä seksivälineitä käyttäessä raskaana on hyvä muistaa, että jos käytön seurauksena alkaa supistella voimakkaasti, varsinkin kivuliaasti, kannattaa käyttö lopettaa. Tai vähintäänkin tarkastella niiden mahdollista etenemistä. Kohtu voi tosin supistella muistakin syistä, kuin vain kiihottumisen takia. Seksivälineiden käytöstä kannattaa luopua myös silloin, jos ilmenee verenvuotoa käytön aikana. Dildojen ja muiden sisään työnnettävien seksivälineiden kanssa on hyvä edetä rauhallisesti ja varovaisesti. Rajummat seksileikit voi jättää suosiolla pois raskauden ajaksi.

Hygienia ja liukuvoide

Hygieniasta täytyy pitää aina ja erityisesti raskaana ollessa erittäin hyvää huolta. Puhdistus ja säilytys kuuluu tehdä asianmukaisesti. Anaalin stimulointiin käytettyjä seksivälineitä ei kuulu viedä emättimeen ilman huolellista pesua tai kondomin vaihtoa. Myös liukuvoidetta kannattaa käyttää, jotta stimulointi tuntuu hyvältä ja kosketus ei aiheuta ikävältä tuntuvaa hankausta ja siten limakalvovaurioita.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita