Oletko miettinyt seksilelun hankkimista itsellesi tai jollekin toiselle? Laaja valikoima voi aluksi hämmentää, mutta pienillä vinkeillä hankinnassa pääsee hyvään alkuun. Lelun tarkoitus on tuottaa käyttäjälleen nautintoa, joten on tärkeää löytää juuri itselle sopiva väline. Kokeilemalla löytää omat suosikit.

Rohkeasti kokeilemaan!

Ensimmäiseksi seksileluksi sopivia vaihtoehtoja

Naiselle ja monelle pariskunnallekin sopii ensimmäiseksi leluksi esimerkiksi vibraattori tai klitoriskiihotin, joiden käyttäminen on mukavaa yksin ja yhdessä. Näitä on monesta materiaalista, eri kokoisia, moottorilla ja ilman. Jos ei tiedä juurikaan etukäteen omista mieltymyksistään, suositeltavaa on aloittaa jostakin pienehköstä ja mahdollisesti hieman pehmeästä materiaalista, vaikkapa silikonista tehdystä lelusta. Vibraattori lelussa saa olla, jotta pääsee kokeilemaan miltä värinä tuntuu. Myös vibroja on hyvin erilaisia, nopeampia, hitaampia, voimakkaampia ja miedompia. Monissa sauvoissa tehoa tai nopeutta voi myös säätää.

Miehelle sopivia leluja puolestaan ovat erilaiset penisrenkaat, tekovaginat tai vaikkapa Monkey SpankerFleshlight on käsite, joka kannattaa itse kokea. Lähes kaikkia leluja voi käyttää sekä yksin että yhdessä, mutta esimerkiksi erilaiset kahleet ja kutittimet voivat tuoda mukavan lisän ja ihan uusia tuntemuksia yhteiseen leikkiin.

Monet välineet ovat monikäyttöisiä, esimerkiksi vibraattorilla voi kiihottaa kaikkia vartalon erogeenisia alueita, emättimen lisäksi myös peräaukon seutua, rintoja ja tietenkin myös penistä. Kannattaa nauttia ja kokeilla mikä tuntuu kivalta itsestä ja kumppanista. Penisrengas vahvistaa erektiota ja tuottaa siten nautintoa molemmille. Värisevä penisrengas kiihottaa molempia ja voi auttaa naisen helpompaan orgasmiin yhdynnässä. Lelua hankkiessa kannattaa miettiä haluamaansa käyttötarkoitusta, mutta myös mielikuvitusta voi käyttää.

Peppulelut

Anaalileikkiin on suositeltavaa käyttää nimenomaan siihen tarkoitettuja välineitä. Tavallinen vibraattori voi vahingossa mennä liian syvästi peräaukkoon, jolloin poistamiseen voidaan tarvita jopa lääkäriä. Muista siis hankkia peppuleikkejä varten peräaukkoon tarkoitetut vibrat ja anustapit. Nämä lelut tunnistaa yleensä alaosassa olevasta levystä tai muusta muodosta joka estää vahingossa tapahtuvan liian syvälle työntämisen. Muista myös aina puhdistaa peppulelut huolellisesti ennen niiden käyttämistä emättimessä.

Lisätietoa peppuleikeistä löytyy täältä.

Liukaste mukaan seksileikkiin!

Liukuvoiteen käyttö on suositeltavaa ihan jokaiselle, sillä se tekee seksistä sujuvampaa ja mukavampaa. Seksilelujen kanssa liukuvoidetta tarvitaan, jotta sisään vieminen sujuu helpommin. Se vähentää kitkaa ja auttaa limakalvoja pysymään ehjinä.  
Liukuvoide tekee myös leluilla leikkimisestä huomattavasti miellyttävämpää ja suojaa herkkiä paikkoja hiertymiltä. Anaalileikeissä liukaste on ehdoton lisä, sillä peräaukon seudulla ei esiinny lainkaan luonnollista kosteutta.

Seksilelujen puhdistus

Lelujen kanssa täytyy aina muistaa niiden puhdistus. Lelut kannattaa pestä heti käytön jälkeen saippualla ja vedellä. Puhtailla välineillä on turvallista, hygieenistä ja miellyttävää leikkiä. Noudata lelun käytön jälkeen aina valmistajan puhdistusohjetta. Myynnissä on myös seksivälineille tarkoitettuja puhdistusaineita, kuten Nexusin Wash Antibacterial Toy Cleaner  ja Pjurin Woman Toy Cleaner.

Lelunostajan muistilista

  • Ostatko lelua itselle vai lahjaksi?
  • Mitä aluetta lelulla on tarkoitus kiihottaa?
  • Käytetäänkö lelua yksin vai yhdessä?
  • Oletko allerginen esimerkiksi kumille?
  • Hanki myös liukuvoidetta ja leluille tarkoitettua puhdistusainetta.
  • Muista paristot, jotta ilo ei lopu yllättäen kesken.

Liittyviä artikkeleita