Mitä seksileluja voisimme kokeilla yhdessä pariskuntana?

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Kysyit, mitä seksileluja voisitte kokeilla yhdessä. Seksilelujen käytön rajana on turvallisuus. Muutoin mielikuvitus ohjaa käyttöä ja vapaaehtoisuus lelujen käytössä.

Molemmat seksin osapuolet hyötyvät penisrenkaista, joita löytyy monenlaisia niin materiaalien kuin lisäominaisuuksien mukaan. Joissakin penisrenkaissa on vibraattori mukana, joilla voi antaa lisästimulaatioita klitorikselle. Joissakin malleissa on myös mukana anaalitappi. Penisrengas pitää erektion vahvempana kauemmin, ja yhteinen seksi voi kestää pidempään.

Vibraattoreilla stimuloinnilla voi tavoittaa kaikkia erogeenisiä paikkoja: kiveksiä, välilihaa, nännejä, sisäreisiä jne. Ihan pientä vibraattoria ei kannata käyttää anaalin sisäpuolen stimuloimiseen, jottei luiskahtaisi sisään kokonaan. Sen pois ottaminen saattaa olla vaikeaa. Kannattaa myös muistaa huolehtia hygieniasta, jos yhteiskäytössä olevalla seksilelulla siirrytään genitaalialueelta toiselle, joko toisen tai oman. Voi olla myös hyvä suojata yhteiskäytössä olevat lelut kondomilla. Seksilelut ovat lähtökohtaisesti henkilökohtaisia, mutta ajatuksena on, että tavallistakin vibraattoria voi käyttää monipuolisesti.

Penis-emätinyhdyntää varten on myös kehitetty vibraattoreja, joista molemmat hyötyvät. Ns. pariskuntavibraattorit toimivat niin, että emättimen sisälle menee vibraattorin toinen puoli ja toinen puoli jää ulkopuolelle antamaan stimulointia klitorikselle. Penis voi yhtyä emättimeen samaan aikaan kun vibraattori on emättimessä antaen myös penikselle nautinnollista värinää.

BDSM-valikoimasta löytyvät kaikkea kiihottavaan yhteiseen roolileikkiin. Myös erilaiset seksikeinut ja asentotuet voivat tuoda vaihtelua yhteiseen seksiin.

Yksin ja yhdessä kannattaa aina mukana olla myös liukuvoidetta. Se antaa liukastetta ja herkistää genitaalialueet ottamaan vastaan kosketusta pehmeämmin.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita