Roolileikeistä saattaa monelle tulla mieleen karrikoitu ”putkimies tulee hoitelemaan kotiäidin röörit” -leikki. Kun roolileikin ideaa on ehtinyt pureskella pitempään, voi huomata heittäytymisen ja esittämisen hyvät puolet. Nolon näyttelyn sijaan roolileikki voi olla antoisa ja jännittävä tilanne, jossa pääsee irrottautumaan tavallisista tavoistaan harrastaa seksiä.

Roolileikin toteuttamiseen ei tarvita Hollywood-tason näyttelijätaitoja, eikä kalliita rooliasuja. Paljon voi tehdä itse, ja monen vaatekaapistakin löytyy sopivaa päälle pantavaa leikkejä varten. Mitä näyttelemiseen tulee, kiihottavaan rooliin on helpompaa eläytyä, kun yleisönä on vain omaan roolinsa keskittyvä tuttu partneri.

Näin pääset alkuun

Jos et heti keksi kiihottavaa leikkiä, jota kehtaisit ehdottaa myös kumppanillesi, voit kokeilla alkuun esimerkiksi seksikkäisiin alusvaatteisiin ja asusteisiin pukeutumista. Jo arkipukeutumisesta poikkeavat vaatteet auttavat irrottelemaan makuuhuoneessa ja sen ulkopuolella.

Alusvaatteiden lisäksi käyttöön voi ottaa pehmeät käsiraudat, silkkikahleet tai vaikkapa sitomiseen sopivat huivit. Sidottua kumppania voi sitten härnätä toiveiden ja halujen mukaan esimerkiksi kutittelemalla.

Pelkkä toisen silmien peittäminenkin auttaa pääsemään alkuun roolileikeissä. Silmät peitettynä toinen voi keskittyä alistuvaan rooliin, kun taas toinen on tilanteen hallitsevampi osapuoli. Rooleja voi myös vaihdella, sillä ei ole olemassa sääntöä siitä, kumman tulisi alistua.

Roolileikin suunnittelu etukäteen

Antoisinta roolileikeissä on eläytyminen täysin erilaiseen, normaalista minästään poikkeavaan rooliin. Leikkiä kannattaakin suunnitella yhdessä etukäteen, jotta siitä saisi mahdollisimman paljon irti. Roolileikkejä pohtiessa kannattaakin miettiä esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Kuka haluaisin olla leikissä? Olenko alistuva vai hallitseva osapuoli? Vai ovatko molemmat samanarvoisia?
  • Millainen roolihenkilöni on? Mistä hän pitää?
  • Onko leikillä sovittu päätös vai eteneekö se tunnelman mukaan?
  • Millaista toimintaa leikkiin kuuluu? Alistetaanko siinä vai esitetäänkö vaikkapa jotakin arkielämästä tuttua tilannetta?

Suosittuja leikkejä ovat esimerkiksi lääkärileikit, joissa toinen esittää potilasta ja toinen lääkäriä. Myös johtaja-alainen ja opettaja-oppilas -tyyppiset leikit ovat varmasti monelle mieleen. Toiset puolestaan haaveilevat eläimen, esimerkiksi koiran tai hevosen rooliin asettumisesta, jolloin kumppani voi esittää vaikka eläintenkouluttajaa.

Roolileikin säännöt

Oli suunnitelmissa sitten pehmeämpi tai rajumpi leikki, tulisi etukäteen sopia säännöt. Kuten seksissä tavallisestikin, ei roolileikeissäkään saa tehdä sellaista, mitä toinen ei tahdo. Ennen leikkejä kannattaakin keskustella omista rajoistaan, mikäli sitä ei ole aiemmin vielä tehty. Kaikki eivät välttämättä pidä esimerkiksi piiskaamisesta ja anaaliseksistä, joten leikin sisältö tulisi sopia mahdollisimman tarkkaan.

Ennen roolileikkiä kannattaa sopia turvasana, jonka avulla leikin voi halutessaan lopettaa tai keskeyttää. Turvasana voi olla esimerkiksi ”lopeta”, mutta se ei välttämättä ole hyvä, koska monet saattavat päästää sen suustaan, vaikka eivät oikeasti toivoisikaan lopettamista. Sana kannattaakin olla sellainen, joka ei esiinny leikissä muuten vahingossakaan, esimerkiksi ”kumiankka” tai ”kukkaruukku”. Turvasanana voi käyttää myös liikennevaloja.

 

Liittyviä artikkeleita