“Voiko kuukautisten aikana harrastaa seksiä? Voiko kuukautisten aikana tulla raskaaksi?”

Kyllä, seksiä voi olla kuukautisten aikana ja raskauden mahdollisuus penis-emätinyhdynnässä on mahdollinen, vaikkakin se on hyvin minimaalinen.

Sukupuolitautien tartuntariski kuukautisten aikana

Myös sukupuolitaudit leviävät samalla tavoin yhdynnässä kuukautisten aikoihin kuin muulloinkin, jos ei ole varmuutta seksikumppanin taudittomuudesta tai käytössä ei ole asianmukaista ehkäisyä. Kondomi on ainoa väline, jolla seksitauteja voidaan estää.

Joillekin seksi voi toimia luonnollisena kipulääkkeenä

Hygienian tärkeys

Kuukautisten aikana on hyvä pitää erityisen tarkasti huolta hygieniasta, sillä muutoin kuukautisista voi tulla hajuhaittaa ja bakteerit pääsevät mellastamaan aiheuttaen tulehduksia.

Seksistä voi olla apua kuukautiskipuihin

Seksuaaliset halut voivat joillakin olla korkeammalla kuukautisten aikana, toisilla taas ei. Joillekin seksi voi toimia luonnollisena kipulääkkeenä, jos kuukautisten aikana on kipuja. Joillekin taas kivut ovat niin kovat, ettei seksi tule kuuloonkaan. On myös hyvä muistaa, että seksi on muutakin kuin penis-emätinyhdyntää.

Menkkaseksin ei tarvitse olla sotkuista

Moni välttelee yhdyntää kuukautisten aikana mahdollisesti sotkevan vuodon takia. Jotkut voivat ajatella sen olevan vastenmielistä, vaikka kuukautiset ovat luonnollinen ja normaali asia. Paikan, jossa yhdyntää harrastaa voi myös peitellä erikseen pyyhkeellä. Seksiä voi myös harrastaa suihkussa, jossa peseytyminen sujuu kuin itsestään. Kaiken sotkun voi aina puhdistaa jälkikäteen teki seksiä sitten missä tahansa.

Jos harrastaa penis-emätinyhdyntää, voi halutessaan laittaa emättimeen kuukautissuojaksi Beppy-tamponin. Se laadukkaista materiaaleista tehty sieni, joka emättimessä imee kuukautisvuodon itseensä. Se mukautuu luonnollisesti emättimen muotoihin ja sen kanssa voi harrastaa seksiä, niin että vuotoa ei tule ulos, koska sienimäinen tamponi imee vuodon itseensä. Se vain menee syvemmälle sisälle, kun penis työnnetään emättimen sisälle.

Kuinka homma oikein toimikaan – katso video Huippukivan Youtube-kanavalta.

Muut vaihtoehtoiset kuukautissuojat eivät sovellu yhdynnän aikana käytettäväksi. Seksuaalinen toiminta voi olla täysin samanlaista kuin muulloinkin kuukautiskierron aikana.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita