“Voiko masturbointi olla jotenkin haitallista?”

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Haluat tietää, voiko masturboimisessa olla jotain haittaa. Itsetyydytyksestä ei ole haittaa, kunhan se ei häiritse omaa tai muiden arkea. Sitä siis saa tehdä niin paljon ja sillä tavoin kuin itsestä hyvältä tuntuu, kun oma tai kenenkään toisen elämä ei siitä häiriinny. Sooloseksin harrastaminen on henkilökohtainen asia. Sitä ei myöskään ole pakko tehdä, jos ei halua. Itsetyydytyksestä puhuttaessa saatetaan käyttää myös nimeä sooloseksi. Se on turvallinen tapa harrastaa seksiä, ja jokainen voi huoletta olla nautinnon keskipisteenä sitä tehdessä.

Masturbointi tai itsetyydytys, mikä sana itselle sopiikaan käyttöön, on hyvä tapa tutustua omaa kehoon ja sen suomaan mielihyvään. Mitä paremmin omasta nautinnosta tietää, sitä helpompi on kertoa siitä seksikumppanille. Itsetyydytyksessä voi käyttää halutessaan apuvälineenä seksileluja. Joillekin riittää omat kädet sooloseksiä varten. Sooloseksi rentouttaa ja antaa mielihyvää.

Itsetyydyttäessä voi uppoutua fantasioihin ihan rauhassa ja hyväillä itseä mielikuvituksen saattelemana. Kaikki fantasiat pään sisällä ovat ok. Se, mistä fantasioi tai millaisesta kosketuksesta tykkää sooloillessa, ei kerro mitään seksuaalisesta suuntautumisesta.

Jos itsetyydytykseen tulee pakonomaisia piirteitä kuten, että sitä on vaikea lopettaa, elämä pyörii itsetyydytyksen ympärillä tai se häiritsee elämää jollain tavalla, silloin hyvä pysähtyä asian äärelle, ja pohtia mikä itsetyydytyksen perimmäinen tarkoitus ja lähtökohta onkaan. Seksuaalineuvonnasta tai -terapiasta voi saada apua ja ohjausta, jos itsetyydytyksessä on riippuvuuteen viittaavia piirteitä.

Itsetyydytyksestä voi olla haittaa myös silloin, jos sitä tekee tavalla, joka voi vahingoittaa kehoa. Kannattaa aina pitää huolta hygieniasta. Kynnet kannattaa pitää lyhyenä, ettei tulisi raapaisseeksi herkkiä limakalvoja. Kenenkään toisen itsemääräämisoikeutta ei myöskään saa loukata omalla sooloseksillä.

Muutoin sooloseksi on mitä parhain tapa nauttia omasta kehosta ja pitää itseä hyvänä. Se sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai terveydentilaan katsomatta.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita