1. Pääsivu
  2. Seksologi vastaa
  3. Yhdynnässä laajeneva emätin – Seksologi vastaa

Yhdynnässä laajeneva emätin – Seksologi vastaa

”Minulla ei ole ongelmaa kostua luonnollisesti seksin aikana, mutta minusta tuntuu, että emätin ikään kuin löystyy yhdynnän aikana. Mitä voin tehdä, että se tuntuisi tiukemmalta?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi! Hienoa, että sinulla ei ole luonnollisen kostumisen kannalta ongelmaa. Suosittelen siitä huolimatta liukuvoiteen käyttöä, harrastitpa sitten minkälaista sooloseksiä leluilla tai käsillä, tai oli yhteinen seksi kumppanin kanssa millaista tahansa. Lisäkosteudesta ei ole haittaa, koska se hoitaa ja suojaa herkkiä limakalvoja hankaukselta.

Sinua mietitytti, voisitko tehdä jotain, jotta saisit emätintä tiukemmaksi. Kiihottuessa emätin yleensä laajenee, mistä voi johtua kuvailemasi löystyminen. Keho ikään kuin valmistautuu yhdyntään niin. Voit vaikka kokeilla eron, jos laitat sormesi sisällesi silloin, kun olet kiihottunut ja silloin, kun et ole.

Emättimen ympärillä olevien lantionpohjanlihaksilla on merkitystä emättimen tiukkuuden tunnun kanssa. Emättimen tiukkuuteen vaikuttavat monet syyt, kuten raskaus, synnytys, ikä ja sen tuomat hormonimuutokset. Emätin on lihasmainen elin, joka kokee ikääntymisen myötä muutoksia siinä missä muutkin osat kehossa. Sen takia lantiopohjan lihasten harjoittelu on tärkeää, jotta voidaan saada aikaan napakkuutta vaginaan ja verenkiertoa vilkastumaan. Ne vaikuttavat seksuaalisen nautinnon kokemiseen.

Harjoittelussa voi käyttää apuna erilaisia harjoitteluun tarkoitettuja palloja ja kuulia. Hyvät lantionpohjan lihakset ehkäisevät myös virtsankarkailua. Voit myös treenata lantionpohjan lihaksia samaan aikaan kun olet yhdynnässä. Treeni vilkastuttaa verenkiertoa ja se voi tuntua kumppanista hyvältä, kun supistelet ja rentoutat niitä.

Joskus asennon vaihtaminen voi vaikuttaa siihen, miltä vagina tuntuu. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla uusia yhdyntäasentoja.

Terveisin, Veera

Päivitetty 16.09.2019

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

Related Articles