“Haluaisin oppia saamaan yhdynnässä orgasmin? Mutta miten?”

Seksologin vastaus:

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Haluaisit oppia saamaan orgasmin yhdynnässä, mutta et tiedä keinoja siihen. Onko sinulla jokin erityinen syy haluta orgasmia juuri yhdynnässä?  Muistutan heti alkuun, että orgasmi voi olla, millä tahansa keinolla saatuna, erilainen joka kerralla. Keinoja saada orgasmi, ei siis voida laittaa paremmuusjärjestykseen yleisesti ottaen, koska kyse on yksilöllisestä piirteestä ja ainutkertaisesta kehon toiminnosta.

Yhdynnässä voi saada orgasmin, mutta yleensä se vaatii oman kehon toimintojen ja oman mielen seksuaalisuuden hyvää tuntemusta; mistä kiihottuu, millaisesta kosketuksesta pitää jne. Itsensä hyväksyminen ja oman nautinnon tavoittelu ovat myötävaikuttavia tekijöitä. Samoin kuin rentoutuminen ja oman hyvinvoinnin kokonaisvaltainen huomioiminen. Usein naisen orgasmi voi vaatia myös klitoriksen yhtäaikaista stimulointia yhdynnässä, jos mielii orgasmin pariin. Klitoriksesta näkyy ulospäin vain sen pää. Kaikki muu klitoriksesta on emättimen sisärakenteissa.

Yhdynnässä orgasmin tavoittelua auttaa myös, se että löytää sopivamman asennon, että stimulointia tulee koko klitorikselle. Takaapäin? Ratsastaen? Ratsastusasento selkä alla olevaa päin voi olla paremmin stimuloiva asento. Erilaisia asentotukia kannattaa myös kokeilla hyödyntää. Joku asento voi toimia paremmin, jos halutaan stimuloida G-pistettä, jonka stimulointia yhdynnän aikana voi saada aikaan orgasmin.

Lantionpohjanlihasten harjoittelusta voi olla hyötyä yhdynnän nautinnollisemmaksi kokemisessa. Kun lantionpohjan lihakset ovat hyvässä kunnossa, veri kiertää paremmin ja oppii myös käyttämään niitä yhdynnän kannalta monipuolisemmin. Lisäksi lantionpohjan lihakset tukevat koko lantion alueen terveyttä ja ehkäisevät virtsankarkailua.

Yhdynnän aikana voi myös käyttää seksivälineiden laajaa valikoimaa hyödyksi. Klitoriskiihottimien avulla voi antaa lisästimulaatiota ja penisrenkaista voi saada apua seksin kestoon. Vielä jos penisrenkaassa on klitoriskiihotin mukana, voi yhdynnästä nauttiminen olla erilaista. Myöskin peppulelut, esimerkiksi anaalitapit voivat voimistaa tuntemuksia yhdynnän aikana. Anaalin alueen hermotukset ovat yhteydessä sukuelimiin. Kun anaalissa on täytettä, voi se tuottaa siis miellyttävää painetta sukuelimiin asti. Myös liukuvoidetta kannattaa ottaa mukaan yhdyntään, vaikka varsinaisesti ei kostumisen kannalta olisikaan ongelmaa. Liukuvoide saa kosketuksen tuntumaan silkkisen pehmeältä. Voi myös kokeilla, jos verenkiertoa herätteleviä ainesosia sisältävät kiihotusgeelit auttaisivat orgasmin tavoittelussa.

Ennen kaikkea yhdynnässä orgasmin tavoittelu on helpompaa, jos pystyy kommunikoimaan kumppanin kanssa niin, että molemmat tietävät mitä tehdä ja mitä tavoitella. Tärkeää on myös olla kiihottuneessa tilassa, kun orgasmia yhdynnässä tavoittelee. Myös suorituspaineista irrottautuminen voi auttaa. Orgasmi tuntuu todennäköisesti yhtä hyvältä, sait sen sitten millä tavoin tahansa.

Terveisin, Veera

Liittyviä artikkeleita